Повидло з яблук ефектного бурштинового кольору готується за старовинним рецептом. Прозоре, густе ласощі можна подавати до чаю або використовувати в якості начинки для випічки.
Інгредієнти: на 4 л.
- Яблука – 2 кг
- Цукор-пісок – 1,6 кг
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Почнемо готувати яблучне повидло янтарне. Яблука вибираємо тверді, з рожевим рум’янцем. Підійдуть кислих або кисло-солодких сортів. Плоди ретельно промиваємо під водою.
Кожне яблуко очищаємо від шкірки і позбавляє від кісточок.
Нарізаємо фрукти на шматочки середнього розміру. Подрібнювати їх не потрібно.
Кип’ятимо два літри води і ошпарюємо нарізані яблука.
Закриваємо яблука в окропі кришкою і даємо настоятися три хвилини.
Через деякий час воду зливаємо, але не повністю. Трохи рідини не завадить для приготування повидла.
Якщо вам важлива точність пропорції цукру до яблук. То продукти можна виміряти за допомогою склянки.
Відміряємо кількості цукру.
Розміщуємо ошпарені плоди в каструлю і щільно засипаємо цукром.
Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння.
Після легкого закипання робимо вогонь поменше. Продовжуємо варити протягом години. Періодично помішуємо і знімаємо піну.
Густе бурштинове готове повидло. Можна розподіляти по банкам, а решту ласощі подавати на пробу. Приємного апетиту!
Повидло Повидло з яблок