Пропонуємо незвичайний рецепт приготування яблучного повидла. До нього додамо столовий оцет, який зробить повидло дуже густим і по консистенції схожим на мармелад. Обов’язково спробуйте приготувати таку заготовку.


Інгредієнти: на 3.5 л.

  • Яблука – 6 кг
  • Цукор-пісок – 1.5 кг
  • Оцет столовий 9% – 100 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати яблучне повидло з оцтом. Для якісного яблучного повидла з оцтом візьміть яблука твердого сорту. Всі плоди ретельно промийте проточною водою.

Потім яблука очистіть від шкірки, видаліть серцевину з насінням і наріжте яблука на маленькі шматочки. Нарізані яблука покладіть у велику каструлю для варіння варення. До яблук насипте потрібну кількість цукру, влийте оцет і добре все перемішайте.

Залиште яблука в цукровому сиропі з оцтом на 8-10 годин можна і більше. За цей час вони дадуть багато свого соку.

Після закінчення цього часу каструлю поставте на середній вогонь і варіть повидло протягом 1,5 годин, періодично перемішуючи його. Вогонь регулюйте так, щоб повидло не кипіло сильно.

На початку варіння повидло буде рідким і світлим.

До кінця варіння воно придбає гарний бурштиновий колір і текстуру мармеладу.

Приготоване повидло розкладіть у заздалегідь простерилізовану баночки і закатайте кипячеными кришками.

Повидло можете гарячим перетерти на сито або пропустити через блендер. Тоді воно буде мати красиву однорідну консистенцію. Готове повидло зовсім не має запаху оцту.

У вас вийшов смачний десерт і ідеальна начинка для домашньої випічки.

Їжте на здоров’я і вдалих заготовок!

Повидло Повидло з яблок