Пропонуємо незвичайний рецепт приготування яблучного повидла. До нього додамо столовий оцет, який зробить повидло дуже густим і по консистенції схожим на мармелад. Обов’язково спробуйте приготувати таку заготовку.
Інгредієнти: на 3.5 л.
- Яблука – 6 кг
- Цукор-пісок – 1.5 кг
- Оцет столовий 9% – 100 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати яблучне повидло з оцтом. Для якісного яблучного повидла з оцтом візьміть яблука твердого сорту. Всі плоди ретельно промийте проточною водою.
Потім яблука очистіть від шкірки, видаліть серцевину з насінням і наріжте яблука на маленькі шматочки. Нарізані яблука покладіть у велику каструлю для варіння варення. До яблук насипте потрібну кількість цукру, влийте оцет і добре все перемішайте.
Залиште яблука в цукровому сиропі з оцтом на 8-10 годин можна і більше. За цей час вони дадуть багато свого соку.
Після закінчення цього часу каструлю поставте на середній вогонь і варіть повидло протягом 1,5 годин, періодично перемішуючи його. Вогонь регулюйте так, щоб повидло не кипіло сильно.
На початку варіння повидло буде рідким і світлим.
До кінця варіння воно придбає гарний бурштиновий колір і текстуру мармеладу.
Приготоване повидло розкладіть у заздалегідь простерилізовану баночки і закатайте кипячеными кришками.
Повидло можете гарячим перетерти на сито або пропустити через блендер. Тоді воно буде мати красиву однорідну консистенцію. Готове повидло зовсім не має запаху оцту.
У вас вийшов смачний десерт і ідеальна начинка для домашньої випічки.
Їжте на здоров’я і вдалих заготовок!
Повидло Повидло з яблок