Рецепт для мам, які хочуть приготувати яблучне пюре немовлятам своїми руками. Цукор ми не використовуємо, тому яблука потрібно брати зрілі і солодких сортів.
Інгредієнти: на 1 л.
- Яблука – 2,5 кг
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
Як приготувати яблучне пюре немовлятам на зиму? Яблука ретельно промиваємо, обсушуємо, зрізаємо шкірку. Видаляємо насінну коробочку. Яблучну м’якоть ріжемо на невеликі шматочки.
В каструлю з товстим дном викладаємо підготовлені яблука, заливаємо водою, ставимо на плиту. Нагріваємо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і тушкуємо яблука при помішуванні двадцять-тридцять хвилин до повної м’якості.
Поки яблука тушкуються, стерилізуємо банки і кришки.
Тушковані яблука пробиваємо заглибним блендером. Отримане пюре доводимо до кипіння і варимо дві-три хвилини.
Готове пюре розкладаємо по банках, прикриваємо стерильними кришками.
Ставимо банки з пюре в каструлю з водою, на дно якої застеляємо рушник. Стерилізуємо п’ятнадцять-двадцять хвилин. Потім дістаємо банки і закочує їх кришками за допомогою спеціального ключа.
Даємо закаткам охолонути, після чого прибираємо на зберігання в сухе прохолодне місце.
Смачного!