Яблука і вишня добре поєднуються і доповнюють солодкістю і кислинкою начинку для пирогів. Їх готують за типом шарлотки, і на пісочному, і на листковому тісті. У цьому рецепті вам пропонується спекти пиріг з яблучно-вишневою начинкою на простому галетному тесті. Готується він швидко, і інгредієнти прості і доступні.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Борошно – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Вода – 100 мл
  • Сода харчова – 0.33 ч. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Вишня – 100 гр.
  • Яблука – 4 шт.
  • Крохмаль картопляний – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати яблучний пиріг з вишнею? У посуд для замішування тіста налийте гарячу воду і рослинну олію у вказаній в рецепті кількості і ложкою перемішайте їх.

Потім насипте до них ложку цукру, соду і просіяне на сито борошно. Спочатку ложкою, а потім рукою замісіть тісто. Воно повинно бути тугоеластіческой консистенції.

Тісто розділіть на 2 частини, щоб у вас вийшло 2 невеликих пирога. Розкачайте тісто в тонкі коржі і присипте їх крохмалем.

Яблука очистіть від шкірки і наріжте на невеликі кубики. У вишні видалити кісточки, але можна і з ними. Яблука і вишні викладіть рівним шаром на розкачані коржі і посипте цю начинку цукром.

Краї коржиків акуратно загорніть на начинку. Випікайте ці пироги в духовці, розігрітій до 180°С протягом 30-40 хвилин і до рум’яного кольору.

Яблучний пиріг з вишнею готовий. Цей десерт трохи остудіть і можете подавати до столу.

Смачною і вдалою випічки!

Пиріг з вишнею на швидку руку Пироги Пироги з вишнею