Яблука і вишня добре поєднуються і доповнюють солодкістю і кислинкою начинку для пирогів. Їх готують за типом шарлотки, і на пісочному, і на листковому тісті. У цьому рецепті вам пропонується спекти пиріг з яблучно-вишневою начинкою на простому галетному тесті. Готується він швидко, і інгредієнти прості і доступні.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Борошно – 2 склянки
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Вода – 100 мл
- Сода харчова – 0.33 ч. л.
- Масло рослинне – 100 мл
- Вишня – 100 гр.
- Яблука – 4 шт.
- Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати яблучний пиріг з вишнею? У посуд для замішування тіста налийте гарячу воду і рослинну олію у вказаній в рецепті кількості і ложкою перемішайте їх.
Потім насипте до них ложку цукру, соду і просіяне на сито борошно. Спочатку ложкою, а потім рукою замісіть тісто. Воно повинно бути тугоеластіческой консистенції.
Тісто розділіть на 2 частини, щоб у вас вийшло 2 невеликих пирога. Розкачайте тісто в тонкі коржі і присипте їх крохмалем.
Яблука очистіть від шкірки і наріжте на невеликі кубики. У вишні видалити кісточки, але можна і з ними. Яблука і вишні викладіть рівним шаром на розкачані коржі і посипте цю начинку цукром.
Краї коржиків акуратно загорніть на начинку. Випікайте ці пироги в духовці, розігрітій до 180°С протягом 30-40 хвилин і до рум’яного кольору.
Яблучний пиріг з вишнею готовий. Цей десерт трохи остудіть і можете подавати до столу.
Смачною і вдалою випічки!
Пиріг з вишнею на швидку руку Пироги Пироги з вишнею