Для засолювання замороженої форелі в домашніх умовах вам знадобиться сіль, цукор, кріп і трохи міцного алкоголю. Така закуска прийшла до нас зі скандинавських країн. Філе солоної форелі зазвичай подають на скибочці житнього хліба.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Філе форелі – 1 кг
  • Сіль морська – 4 ч. л.
  • Цукор-пісок – 4 ч. л.
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Кріп – 1 пучок
  • Горілка – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як посолити морожену форель в домашніх умовах? Тушку форелі повністю розморозьте, помийте і розділіть на два великих шматки. З допомогою пінцета видаліть кісточки.

Перець горошком розімніть в ступці. Змішайте перець, сіль і цукор. Цією сумішшю натріть філе форелі з усіх боків.

Кріп промийте і просушіть. Покладіть один шматок риби шкірою вниз, зверху викладіть зелений кріп і полийте горілкою.

Другу частину тушки покладіть зверху.

Загорніть рибу у харчову плівку і покладіть її в холодильник на 48-72 години. Кожен день ворочайте згорток з боку на бік.

Через 48 годин можна зняти першу пробу. Якщо ви бажаєте отримати більш солоний продукт, то тримайте рибу в холодильнику більш тривалий час.

Приємного апетиту!

Засолювання риби Солона форель Страви з риби Як засолити червону рибу в домашніх умовах