Для засолювання замороженої форелі в домашніх умовах вам знадобиться сіль, цукор, кріп і трохи міцного алкоголю. Така закуска прийшла до нас зі скандинавських країн. Філе солоної форелі зазвичай подають на скибочці житнього хліба.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Філе форелі – 1 кг
- Сіль морська – 4 ч. л.
- Цукор-пісок – 4 ч. л.
- Перець чорний горошок – за смаком
- Кріп – 1 пучок
- Горілка – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як посолити морожену форель в домашніх умовах? Тушку форелі повністю розморозьте, помийте і розділіть на два великих шматки. З допомогою пінцета видаліть кісточки.
Перець горошком розімніть в ступці. Змішайте перець, сіль і цукор. Цією сумішшю натріть філе форелі з усіх боків.
Кріп промийте і просушіть. Покладіть один шматок риби шкірою вниз, зверху викладіть зелений кріп і полийте горілкою.
Другу частину тушки покладіть зверху.
Загорніть рибу у харчову плівку і покладіть її в холодильник на 48-72 години. Кожен день ворочайте згорток з боку на бік.
Через 48 годин можна зняти першу пробу. Якщо ви бажаєте отримати більш солоний продукт, то тримайте рибу в холодильнику більш тривалий час.
Приємного апетиту!
Засолювання риби Солона форель Страви з риби Як засолити червону рибу в домашніх умовах