Хочу поділитися простим і дуже апетитним рецептом солоної скумбрії, приготовленої шматочками з цибулею. Холодна закуска виходить надзвичайно смачною і ароматною. Така рибка обов’язково припаде до смаку всім. Приготуйте, і ви отримаєте незабутнє задоволення!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Скумбрія – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Гвоздика – 5 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Коріандр – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Як посолити скумбрію шматочками з цибулею? Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями.

Свіжоморожену скумбрію очистити від плавників, хвостів і голови, акуратно видаліть нутрощі і плівочки.

Підготовлену скумбрію промийте під проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками і наріжте на невеликі шматочки однакового розміру.

Підготуйте скляну банку і викладіть в неї нарізані шматочки скумбрії і ріпчастої цибулі, чергуючи їх.

У каструлю налийте холодну воду. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.

Потім додайте цукровий пісок, сіль, чорний перець горошком, запашний перець, гвоздику, зерна коріандру і лавровий лист.

Прокип’ятіть буквально пару хвилин і зніміть з вогню. Повністю остудіть.

В банку влийте рослинне масло, повністю залийте розсолом, маринадом.

закрийте Банку кришкою і поставте на добу в холодильник.

Після закінчення часу, вийміть скумбрію з розсолу і викладіть на тарілку. Апетитну рибку подавайте на стіл з ріпчастою цибулею.

Насолоджуйтеся ароматною закускою!

Засолювання риби Страви з риби