Хочу поділитися простим і дуже апетитним рецептом солоної скумбрії, приготовленої шматочками з цибулею. Холодна закуска виходить надзвичайно смачною і ароматною. Така рибка обов’язково припаде до смаку всім. Приготуйте, і ви отримаєте незабутнє задоволення!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Скумбрія – 2 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Сіль – 3 ст. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Гвоздика – 5 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Коріандр – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Як посолити скумбрію шматочками з цибулею? Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями.
Свіжоморожену скумбрію очистити від плавників, хвостів і голови, акуратно видаліть нутрощі і плівочки.
Підготовлену скумбрію промийте під проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками і наріжте на невеликі шматочки однакового розміру.
Підготуйте скляну банку і викладіть в неї нарізані шматочки скумбрії і ріпчастої цибулі, чергуючи їх.
У каструлю налийте холодну воду. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
Потім додайте цукровий пісок, сіль, чорний перець горошком, запашний перець, гвоздику, зерна коріандру і лавровий лист.
Прокип’ятіть буквально пару хвилин і зніміть з вогню. Повністю остудіть.
В банку влийте рослинне масло, повністю залийте розсолом, маринадом.
закрийте Банку кришкою і поставте на добу в холодильник.
Після закінчення часу, вийміть скумбрію з розсолу і викладіть на тарілку. Апетитну рибку подавайте на стіл з ріпчастою цибулею.
Насолоджуйтеся ароматною закускою!
Засолювання риби Страви з риби