Солити ікру горбуші просто і досить швидко. Головне правильно її очистити, видалити плівку і не пошкодити ікринки. Домашня ікра виходить абсолютно особливою, натуральної і смачною. Справжня смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Ікра горбуші – 350 гр.
- Вода – 1,5 л
- Сіль – 4 ст. л.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як промити і посолити ікру горбуші? У теплу кип’ячену воду додаємо 1 ст. л. солі і розмішуємо до розчинення.
Викладаємо в неї ікру горбуші і даємо постояти 3 хв. Від температури і солі плівка почне скручуватися. Відокремлюємо плівку руками і зливаємо воду.
Решту воду також кип’ятимо і трохи охолоджуємо, розчиняємо в ній 3 ст. л. солі і перекладаємо ікру.
Залишаємо ікру на 15-30 хв. для засолювання. Потім зливаємо воду через друшляк і кладемо ікру в глибоку ємність.
Додаємо оливкову олію і розмішуємо.
Приємного апетиту!
Як засолити ікру горбуші в домашніх умовах Як засолити ікру горбуші з замороженої риби Як солити червону ікру