В домашніх умовах приготувати хашламу простіше всього за грузинським рецептом. У ньому яловичина і обов’язково з жиром довго вариться. Овочі на блюдо не додаються. Приготоване м’ясо посипається сіллю і великою кількістю зелені і подається на великому блюді. Із зелені для цієї страви береться тільки кінза або петрушка, кріп, інші спеції не використовуються. Рецепт підходить для невеликої сім’ї, а для осіб м’яса потрібно мінімум 3 кг.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яловичина – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 4 зуб.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 15 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Сіль велика – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати хашламу з яловичини в домашніх умовах? Яловичину (бажано з жировими прошарками) промийте проточною водою і наріжте на великі шматочки.

Перекладіть її в казан або каструлю з товстим дном і залийте гарячою водою. Помістіть каструлю на великий вогонь і доведіть до кипіння.

Киплячий бульйон злийте і залийте м’ясо свіжої холодною водою.

Коли бульйон повторно закипить, зніміть з поверхні пінку і покладіть в каструлю розрізану на половинку велику цибулину. Варіть яловичину на маленькому вогні і під прикритою кришкою протягом години.

Для хашлама підготуйте листи лавра, горошини чорного перцю і почистіть від лушпиння зубки часнику.

Додайте ці приправи в бульйон і варіть все ще 1,5 години.

Зварене м’ясо перекладіть на велике блюдо і посипте крупною сіллю і нарізаною кінзою або петрушкою. Хашлама з яловичини в домашніх умовах готова. Можна подавати до столу.

Приємного апетиту!

Хашлама Хашлама в казані Хашлама з яловичини