Смачний плов можна легко приготувати на будь-якій кухні. Навіть якщо у вас мало досвіду в справі готування цього смачного східного блюда, труднощів виникнути не повинно: в рецепті ми детально описуємо кожен крок і наочно демонструємо кожен етап відповідним фото. І, звичайно ж, головна рекомендація – до плити потрібно підходити в хорошому настрої і з любов’ю до процесу кулінарної творчості.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яловичина – 500 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Рис довгозерний – 3 склянки
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 1 головка
  • Зіра – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати плов з яловичини на сковороді в домашніх умовах? У сковороду наливаємо таку кількість рослинного масла, щоб воно покривало дно шаром у два сантиметри. Нагріваємо олію до гарячого стану. Поки масло гріється, ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння, миємо, обсушуємо і нарізаємо на тонкі півкруги. Висипаємо підготовлений цибулю в сковороду і обсмажуємо його на середньому вогні до злегка золотистого кольору. Обов’язково помішуємо процесі смаження, щоб уникнути пригорання. Паралельно готуємо яловичину: промиваємо її, обов’язково обсушуємо й нарізаємо на невеликі шматочки. Викладаємо нарізане м’ясо в сковороду до смаженій луку, перемішуємо і продовжуємо готувати, поки яловичина повністю не поміняє колір і не почне злегка рум’янитися.

Моркву очищаємо від верхньої шкірки, промиваємо її, обсушуємо і ріжемо на тонкі брусочки. Додаємо моркву в сковороду до м’яса з цибулею, перемішуємо і готуємо ще орієнтовно сім-десять хвилин. Морква повинна злегка зм’якшитися. Додаємо сіль і чорний мелений перець, перемішуємо. Головку часнику промиваємо і встановлюємо по центру сковороди. Вливаємо окріп в такій кількості, щоб він повністю покрив м’ясо і овочі. Закриваємо сковороду кришкою і готуємо зажарку при повільному кипінні тридцять хвилин

Рис добре промиваємо до прозорості. Після закінчення зазначеного часу відкриваємо сковороду, витягаємо часник і викладаємо в сковороду рис. Вирівнюємо крупу і повертаємо часник на те ж місце. Додатково вливаємо гарячу воду – рідина повинна покривати рис на один сантиметр. Солимо, збільшуємо вогонь до максимуму і даємо википіти воді.

Вода повинна википіти так, щоб рис добре показався на поверхні. За допомогою лопатки оформляємо гірку з рису на сковороді, як на фото. Посипаємо гірку зірою і накриваємо сковороду кришкою.

Готуємо плов під кришкою двадцять п’ять-тридцять хвилин.

Готовий плов розкладаємо з сковороди по тарілках і подаємо до столу в гарячому вигляді. В якості супроводу ідеально підходить зелень і свіжі овочі.

Приємного апетиту!

Пісний плов Плов з довгозерним рисом Плов з м'ясом Плов з яловичиною на сковороді Розсипчастий плов з яловичиною