Хоч яловичина вважається більш жорстким, ніж інші види м’яса, але в казані воно виходить м’яким і ніжним. Плов з яловичиною, приготований за правильної технології в казані, виходить наваристим і смачним, ваша родина буде в захваті.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина – 1,2 кг
- Морква – 3 – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Часник – 3 головки
- Перець червоний мелений – 1 шт.
- Рис білий – 1 кг
- Масло рослинне – 200 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зіра – 1 – 2 ч. л.
- Вода – 5 – 6 л.
Процес приготування:
Як приготувати плов з яловичини в казані в домашніх умовах? Рис промийте проточною водою кілька разів. Овочі очистити. Цибулю наріжте півкільцями, моркву – соломкою.
Поставте казан на вогонь, влийте в нього рослинне масло. Спочатку обсмажте цибулю до золотистого кольору.
Яловичину помийте і наріжте кубиками, додайте її до смаженій луку.
Коли м’ясо добре зарум’яниться додайте в казан моркву, смажте приблизно 7-10 хвилин. Потім додайте сіль і чорний перець за смаком.
Залийте зажарку гарячою водою і продовжуйте тушкувати на повільному вогні 40 хвилин.
Через 40 хвилин додати зіру і продовжуйте тушкувати 5 хвилин. Далі викладіть рис рівномірним шаром, додайте стручок гострого перцю і головки часнику. Акуратно влити в казан окріп і варіть плов на сильному вогні 20 хвилин.
Після цього досоліть плов по своєму смаку і зменшіть вогонь. Коли води майже не залишиться, накрийте казан кришкою і тушкуйте плов 20-30 хвилин на повільному вогні.
Плов подавайте на стіл в гарячому вигляді, прикрасивши його голівкою часнику і свіжою зеленню.
Смачного!