Шурпа – це блюдо східної кухні, дуже корисне і поживне. А домашня шурпа з курки виходить ніжною і легкою, як раз те, що потрібно аби втамувати голод і зігрітися у холодну пору.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Картопля – 0,5 кг
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Помідори свіжі – 200 гр.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Часник – 4 зуб.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Курка – 500 гр.
- Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати шурпу з курки на плиті в домашніх умовах? М’ясо наріжте кубиками. У каструлі з товстим дном розігрійте трохи рослинного масла і обсмажте м’ясо до золотистої скоринки з усіх боків. Цибулю і моркву очистіть, дрібно наріжте і додайте до м’яса, смажте, постійно помішуючи. Далі влийте воду, доведіть до кипіння і продовжуйте варити на повільному вогні 40-50 хвилин.
Картоплю почистіть, помийте і наріжте кубиками. Додайте картоплю в каструлю.
Помідори помийте, наріжте. Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло і обсмажте помідори разом з томатною пастою.
Через 15 хвилин після додавання картоплі додайте в шурпу томатну зажарку, лавровий лист і посоліть за смаком.
Коли картопля буде готовий, вимкніть вогонь, додайте подрібнений часник і залиште шурпу під кришкою на 20 хвилин. Перед подачею посипте суп рубаною зеленню.
Приємного апетиту!
Шурпа Шурпа з курки Шурпа з курки в каструлі