Маринування курчати тютюну перед приготуванням – процес важливий і багато в чому визначає підсумковий результат. Спеції і соуси для маринування можуть бути абсолютно різними – кожна господиня орієнтується на свій смак і виходить з наявності продуктів. У даному рецепті пропонуємо замаринувати птицю з використанням улюбленого грузинами коріандру, кмину і часнику. Перед маринуванням важливо правильно підготувати тушку – відбити і вирівняти по площині.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Курка – 1 шт.
- Коріандр – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Кмин – 0.33 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як замаринувати курчати тютюну? Оптимальний вага курки для такої страви повинен бути орієнтовно 600-700 грам. М’ясо у цьому випадку ніжне і в готовому вигляді воно виходить дійсно соковитим. Курку миємо, обсушуємо паперовими рушниками і розрізаємо уздовж грудної кістки, спинку при цьому не зачіпаємо.
Розкриваємо тушку в один пласт спинкою догори і відбиваємо кухонним молотком. Щоб при отбивании бризки не заплямували навколишні поверхні, покриваємо курку відрізком харчовою плівкою. Силу застосовуємо не до філе, а до кісток і суглобів, щоб тушка стала повністю плоскою і податливою. Але важливо не перестаратися і не роздрібнити кістки, інакше їх осколки залишаться у філе.
Відбиту тушку змащуємо з усіх боків рослинним маслом і пропущеним через прес часником. Посипаємо сіллю.
В ступці або невеликій мисці змішуємо насіння коріандру і кмин. Товкачем тиснемо спеції, щоб вони потрощилися на частини поменше і пустили аромат.
Посипаємо тушку отриманої дробленої сумішшю, а також чорним меленим перцем.
Руками втираємо всі спеції в поверхню шкіри та м’яса. Залишаємо курку промаринуватися орієнтовно на годину. Можна залишати і на ніч в холодильнику, попередньо покривши курку плівкою, щоб спеції не поширювали інтенсивний аромат.
Промаринованную тушку готуємо запланованим методом. На поверхні вийде рум’яна рисунок скоринка, а м’ясо придбає насичений смак і залишається соковитим.
Приємного апетиту!
Курча тютюну