Ті, хто хоч раз спробував засолити червону рибу будинку, вже не буде купувати її в магазині. Це досить простий процес, який не принесе особливих турбот. А якщо нарізати шматочками філе форелі, то він буде ще і дуже швидким.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Філе форелі – 350 – 400 гр.
  • Сіль морська (велика) – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як засолити форель шматочками в домашніх умовах? Філе помийте і промокніть паперовими рушниками.

Філе розріжте на кілька шматків і розкладіть на пергаментним папері. Чим дрібніше будуть часточки, тим швидше риба просолится.

Щедро посипте сіллю і цукром.

Складіть шматочки форелі один на одного і ще раз посипте сіллю.

Загорніть форель в пергаментний папір і помістіть в холодильник на добу.

Готову форель дістаньте з холодильника, видаліть зайву сіль і наріжте. Риба виходить дуже соковитою і просто тане в роті.

Приємного апетиту!

Страви з риби Суха засолювання форелі Як засолити форель шматочками Як засолити червону рибу в домашніх умовах