Улюблений багатьма делікатес – слабосолона форель. Її можна приготувати багатьма способами. За допомогою простого набору інгредієнтів можна приготувати смачну слабкосолений форель в домашніх умовах.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Філе форелі – 600 гр.
  • Сіль – 2,5 ст. ложки
  • Цукор-пісок – 1,5 ч. л.
  • Коньяк або Горілка – 2 ч. л.

Процес приготування:

Як засолити форель з сіллю і цукром? У мисці змішайте сіль і цукор. Половину суміші всипте в форму, де буде солитись риба.

Філе форелі обваляйте з усіх сторін в суміші солі і цукру, приділіть увагу боків. Рибу покладіть шкірою вниз.

що Залишилася сіллю і цукром посипте зверху філе.

філе Збризніть міцним спиртним напоєм. Ємність накрийте харчової плівкою і залиште на 2-3 години при кімнатній температурі.

Потім поставте рибу в холодильник на 1 день. На наступний день промокніть форель паперовими рушниками і наріжте тонкими скибочками. Подавайте рибу в якості закуски з зеленню або лимоном.

Приємного апетиту!

Засолювання риби Солона форель Суха засолювання форелі Як засолити форель шматочками Як засолити червону рибу в домашніх умовах