Горбуша ідеально підходить для засолювання в домашніх умовах. Спробуйте заготовити продукт цілком, що зробить його більш соковитим і насиченим. Апетитна закуска обов’язково порадує рідних і гостей будинку!
Інгредієнти: на 12 порц.
- Горбуша – 1,5 кг
- Цукор-пісок – 40 гр.
- Сіль – 90 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – за смаком
Процес приготування:
Як засолити горбушу цілком в домашніх умовах? Розморожуємо і промиваємо горбушу. Відрізаємо у неї голову, хвіст і плавники.
Далі рибу розрізаємо на половинки і акуратно витягаємо хребет
Дрібні кісточки також слід видалити. Зручно це робити звичайним пінцетом.
Шкірку знімати необов’язково. Підготовлені цілі шматочки риби викладаємо в зручну для засолювання ємність.
Посипаємо горбушу сумішшю з цукру, солі і чорного меленого виду.
Сюди ж додаємо лаврові листки за смаком.
Придавлюємо продукт кришкою, зверху ставимо що-небудь важке. В такому стані солимо 2 години, після чого прибираємо гніт і відправляємо продукт в холодильник на 20 годин.
Готову засолену горбушу можна порізати на тонкі шматочки і подавати до столу!
горбуша Солона горбуша Солона під сьомгу Засолювання риби Суха засолювання горбуші Як засолити червону рибу в домашніх умовах