Горбуша ідеально підходить для засолювання в домашніх умовах. Спробуйте заготовити продукт цілком, що зробить його більш соковитим і насиченим. Апетитна закуска обов’язково порадує рідних і гостей будинку!


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Горбуша – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 40 гр.
  • Сіль – 90 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком

Процес приготування:

Як засолити горбушу цілком в домашніх умовах? Розморожуємо і промиваємо горбушу. Відрізаємо у неї голову, хвіст і плавники.

Далі рибу розрізаємо на половинки і акуратно витягаємо хребет

Дрібні кісточки також слід видалити. Зручно це робити звичайним пінцетом.

Шкірку знімати необов’язково. Підготовлені цілі шматочки риби викладаємо в зручну для засолювання ємність.

Посипаємо горбушу сумішшю з цукру, солі і чорного меленого виду.

Сюди ж додаємо лаврові листки за смаком.

Придавлюємо продукт кришкою, зверху ставимо що-небудь важке. В такому стані солимо 2 години, після чого прибираємо гніт і відправляємо продукт в холодильник на 20 годин.

Готову засолену горбушу можна порізати на тонкі шматочки і подавати до столу!

горбуша Солона горбуша Солона під сьомгу Засолювання риби Суха засолювання горбуші Як засолити червону рибу в домашніх умовах