Ікру форелі можна засолити різними способами, всі вони гарні і у всіх є свої особливості та нюанси. У цьому рецепті докладно описаний процес сухого засолу ікри форелі. Він хороший ще й тим, що немає необхідності возитися з розсолом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Ікра форелі – 300 гр.
- Сіль велика – 3 ч. л.
Процес приготування:
Ікру форелі в ястиках обмийте і дайте їй трохи обсохнути.
Якщо трохи ікри, то витягти її з ястиків можна руками.
Ікру перекладіть в миску і додайте необхідну кількість солі.
Ікру перемішайте, накрийте ємність кришкою і поставте в холодильник на ніч.
наступного ранку ікра буде готова до вживання.
Солону ікру можна зберігати кілька днів у холодильнику в закритій ємності і використовувати у приготуванні домашніх закусок.
Приємного апетиту!
Солона ікра Як засолити ікру форелі в домашніх умовах Як солити червону ікру