Якщо засолити щавель на зиму, використовуючи цей елементарний рецепт, з яким впорається будь-який бажаючий, то взимку можна з цієї заготовки варити смачні зелені щі. При бажанні можна використовувати такий щавель як салат, вживаючи його з другими стравами.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Щавель – 400 гр.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як засолити щавель на зиму? Щавель перебрати, помити. Дати воді стекти. Нашаткувати зелень гострим ножем.

Воду закип’ятити, додати до неї сіль і розмішати до розчинення.

Подрібнений щавель опустити в окріп і варити 3 хв. після закипання.

Вийняти з каструлі щавель шумівкою, викласти в простерилизованную заздалегідь банку. Долити в щавель розсіл до плічок банки і вище.

Закрутити банку зі щавлем кришкою, яку попередньо прокип’ятити. Укутати банку в перевернутому вигляді в теплу ковдру і залишити до повного охолодження. Прибрати на зберігання в льох або платтяна шафа.

Приємного апетиту!

Щавель з сіллю на зиму в банках Щавель на зиму Щавель на зиму в банках