Якщо засолити щавель на зиму, використовуючи цей елементарний рецепт, з яким впорається будь-який бажаючий, то взимку можна з цієї заготовки варити смачні зелені щі. При бажанні можна використовувати такий щавель як салат, вживаючи його з другими стравами.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Щавель – 400 гр.
- Вода – 1 л
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як засолити щавель на зиму? Щавель перебрати, помити. Дати воді стекти. Нашаткувати зелень гострим ножем.
Воду закип’ятити, додати до неї сіль і розмішати до розчинення.
Подрібнений щавель опустити в окріп і варити 3 хв. після закипання.
Вийняти з каструлі щавель шумівкою, викласти в простерилизованную заздалегідь банку. Долити в щавель розсіл до плічок банки і вище.
Закрутити банку зі щавлем кришкою, яку попередньо прокип’ятити. Укутати банку в перевернутому вигляді в теплу ковдру і залишити до повного охолодження. Прибрати на зберігання в льох або платтяна шафа.
Приємного апетиту!
Щавель з сіллю на зиму в банках Щавель на зиму Щавель на зиму в банках