Пропоную скористатися класним рецептом і приготувати апетитну солону скумбрію з цибулею. Рибка виходить такою смачною, що зупиниться просто неможливо. Обов’язково приготуйте ароматну скумбрію, і ви не пошкодуєте!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Скумбрія – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Вода – 500 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Як смачно засолити скумбрію з цибулею? Свіжоморожену скумбрію очистити від плавників, хвостів і голови.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. У каструлю налийте холодну воду. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Потім додайте цукровий пісок, сіль, чорний мелений перець, нарізану цибулю і лавровий лист. Прокип’ятіть буквально пару хвилин і зніміть з вогню. Повністю остудіть.

Скумбрію очистити від нутрощів і плівочок.

Підготовлену скумбрію промийте під проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками і наріжте на невеликі шматочки однакового розміру.

Підготуйте ємність і викладіть в неї нарізані шматочки скумбрії.

Згори повністю залийте розсолом, маринадом.

Додайте улюблені спеції за смаком, закрийте кришкою і поставте на 3 години в холодильник.

Після закінчення часу, вийміть скумбрію з розсолу і обсушити паперовими рушниками, викладіть на тарілку і подавайте на стіл.

Насолоджуйтеся ароматною закускою!

Засолювання риби Страви з риби