З величезною радістю хочу поділитися простим і швидким рецептом незвичайно смачною солоної скумбрії. За добу рибка виходить малосоленой і дуже апетитною. Приготуйте і подавайте на святковий стіл, і ніхто не залишиться байдужим!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Скумбрія – 1 шт.
  • Вода – 600 мл
  • Сіль велика – 2 ч. л.

Процес приготування:

Як засолити скумбрію за добу в домашніх умовах? Свіжоморожену скумбрію очистити від плавників, хвостів і голови, акуратно видаліть нутрощі і плівочки, промийте під проточною водою, обсушити паперовими рушниками і наріжте на невеликі шматочки однакового розміру. Викладіть в ємність.

В необхідній кількості питної води розчиніть велику сіль, добре перемішавши. Отриманим розсолом залийте рибку, закрийте кришкою і поставте на добу в холодильник.

Після закінчення часу, вийміть скумбрію з розсолу і обсушити паперовими рушниками, після чого викладіть на тарілку для подачі.

Апетитну малосольну скумбрію подавайте на стіл, за бажанням можна полити невеликою кількістю нерафінованої рослинної олії і прикрасити кільцями ріпчастої цибулі.

Приємного апетиту!

Засолювання риби Страви з риби