Засолити ікру горбуші будинку дуже просто, з цим впорається абсолютно кожен. Домашня ікра виходить абсолютно особливою. Смачна і апетитна, вона прикрасить не одне святкове блюдо!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Ікра горбуші – 500 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 120 мл
- Лимон – 1 шт.
- Перець білий мелений – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Як засолити свіжу ікру горбуші в домашніх умовах? Ікру промиваємо в теплій воді і відокремлюємо від плівки. Зливаємо воду і даємо ікрі просохнути на паперових рушниках.
Перекладаємо ікру в глибоку ємність, засипаємо сіль і білий мелений перець.
Все добре розмішуємо, додаємо рослинне масло і сік одного лимона.
Зверху накриваємо ікру кришкою і встановлюємо склянку з водою, щоб створити тиск.
Ставимо ікру в холодильник на 2 години для засолювання.
Ікра готова! Приємного апетиту!
Солона ікра Як засолити ікру горбуші в домашніх умовах Як солити червону ікру