Сьогодні хочу поділитися чудовим рецептом холодцю зі свинячої рульки і курки. Закусочне блюдо виходить ситним, наваристим, незвичайно смачним і апетитним. Приготуйте холодець на обід або святкове торжество, і ніхто з ваших близьких не залишиться байдужим.
Інгредієнти: на 16 порц.
- Свиняча рулька – 1 шт.
- Курка – 1 шт.
- Свинячі ноги – 2 шт.
- Вода – 3,5 л.
- Свинина – 500 гр.
- Перець чорний горошок – за смаком
- Сіль – за смаком
- Часник – 6 зуб.
- Лавровий лист – 4 шт.
Процес приготування:
Як зварити холодець зі свинячої рульки і курки в домашніх умовах? Свинячу рульку, м’якоть і ніжки зачистити ножем і добре вимийте.
Курку також добре промийте.
Свинячу рульку, м’якоть, ніжки і курку викладіть в глибоку каструлю з товстим дном, і залийте холодною водою так, щоб вона повністю покривала м’ясо. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Шумівкою зніміть піну, що утворилася, зменшіть вогонь і варіть під кришкою 6 годин.
Додайте лавровий лист і чорний перець горошком. Гарненько посоліть. Накрийте каструлю кришкою і варити на мінімальному вогні ще 1 годину.
Гарячий бульйон процідіть. М’ясо викладіть в миску і повністю остудіть його. Остигле м’ясо відокремте від кісток і наріжте або розберіть на волокна руками. Часник очистіть від лушпиння і промийте. Очищений часник видавити через прес в бульйон. Добре перемішайте.
Підготуйте ємності. На дно викладіть м’ясо і рівномірно розподіліть його, залийте бульйоном, щоб він повністю покривав м’ясо. Остудіть холодець, а потім накрийте ємності кришками і поставте в холодильник застигати на 6-8 годин. Наваристий холодець зі свинячої рульки і курки подавайте на стіл.
Насолоджуйтеся м’ясної закускою!
Холодець Холодець з курки Холодець з свинини і курки Холодець з свинячих ніжок Холодець з свинячих ніжок в каструлі без желатину Холодець зі свинячих ніжок і рульки без желатину Холодець зі свинячої рульки без желатину