В даний час полуничний компот майже не консервують, так як на це доводиться витрачати багато часу і сил, та й зберігати ніде. Полуницю заморожують і потім у будь-який час року варять з неї смачний і ароматний напій. Спробувавши одного разу, у вас пропаде взагалі бажання займатися влітку консервацією ягід. Рецепт полуничного компоту базовий, і ви завжди можете доповнити його іншими фруктами і ягодами по своєму смаку.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Полуниця заморожена – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Цедра апельсина – 1 шт.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Як зварити компот із заморожених ягід полуниці? У каструлі для варіння компоту доводимо до кипіння три літри чистої води.

Потім насипаємо до неї цукор з розрахунку 100 г на 1 л води. Цукор розмішуємо до повного розчинення і варимо цукровий сироп.

Потім в киплячий сироп кладемо заморожену полуницю і варимо компот, обережно перемішавши ягоду з сиропом, протягом 1 хвилини від початку кипіння. Потім до компоту додаємо сік лимона, щоб фарбування напою залишилася яскравою, і ароматизируем його цедрою одного апельсина. Знімаємо Цедру з допомогою дрібної терки.

Зварений компот накриваємо кришкою і на 3 години, можна більше, залишаємо для настоювання. За цей час полуниця віддасть компоту свій аромат і просочиться цукром. Після закінчення цього часу компот перелити в глечик і охолоджуємо в холодильнику.

Компот з замороженої полуниці готовий. Можете розливати в склянки і подавати до столу.

Пийте на здоров’я!

Компот з полуниці Компоти