Зроблений з любов’ю домашній холодець займе почесне місце на будь-якому святковому столі. Прозоре желе і ніжне куряче м’ясо зробить холодну закуску незабутньою. Готувати холодець ми будемо без желатину, тому м’ясо з водою необхідно взяти з розрахунку два до одного.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курячі крильця – 2 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чорний горошок – 5 – 7 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як зварити прозорий холодець з курки? Овочі помийте, очистіть і складіть в каструлю.

М’ясо помийте і покладіть його в каструлю, залийте водою. Поставте каструлю на вогонь, після закипання зніміть пінку і додайте лавровий лист, перець горошком. Варіть 2-2,5 години на повільному вогні.

За 10 хвилин до готовності додайте сіль. Потім зніміть каструлю з вогню і дайте бульйону трохи охолонути. Курячі крильця вийміть з бульйону, відокремити м’ясо від кісток і хрящів.

На дно форми покладіть варене м’ясо і кружечки вареної моркви, затейте його процідженим бульйоном.

Помістіть форму з заготівлею в холодильник до повного застигання. Холодець виходить смачним і прозорим.

Приємного апетиту!

Рецепти на Новий рік Холодець Холодець без желатину в каструлі Холодець в каструлі