Зроблений з любов’ю домашній холодець займе почесне місце на будь-якому святковому столі. Прозоре желе і ніжне куряче м’ясо зробить холодну закуску незабутньою. Готувати холодець ми будемо без желатину, тому м’ясо з водою необхідно взяти з розрахунку два до одного.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курячі крильця – 2 кг
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 2 зуб.
- Перець чорний горошок – 5 – 7 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як зварити прозорий холодець з курки? Овочі помийте, очистіть і складіть в каструлю.
М’ясо помийте і покладіть його в каструлю, залийте водою. Поставте каструлю на вогонь, після закипання зніміть пінку і додайте лавровий лист, перець горошком. Варіть 2-2,5 години на повільному вогні.
За 10 хвилин до готовності додайте сіль. Потім зніміть каструлю з вогню і дайте бульйону трохи охолонути. Курячі крильця вийміть з бульйону, відокремити м’ясо від кісток і хрящів.
На дно форми покладіть варене м’ясо і кружечки вареної моркви, затейте його процідженим бульйоном.
Помістіть форму з заготівлею в холодильник до повного застигання. Холодець виходить смачним і прозорим.
Приємного апетиту!
Рецепти на Новий рік Холодець Холодець без желатину в каструлі Холодець в каструлі