Для такої страви краще використовувати молоду яловичину, яка не буде жорсткої на тлі ніжних кабачків. Важливо також не перетушить овочеві шматочки, щоб кожен з них зберіг пружну консистенцію і натуральний колір. З додаванням спецій можна експериментувати з власним смаком, але варто пам’ятати про міру, щоб не заглушити багатий природний смак продуктів.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 2 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Яловичина – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Зелень – для прикраси
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати яловичину з кабачками просто! Яловичину промиваємо, обсушуємо паперовими рушниками і нарізаємо кубиками невеликого розміру.
Моркву очищаємо, промиваємо та нарізаємо дрібними шматочками.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і ріжемо на дрібні кубики.
Болгарський перець очищаємо від насіння і плодоніжки, промиваємо та нарізаємо соломкою. Кабачки промиваємо, відрізаємо кінчики, видаляємо насіння і зрізаємо шкірку, якщо плоди зрілі. Молоді кабачки можна використовувати цілком. М’якоть кабачків нарізаємо великими шматками розміром приблизно в три-чотири сантиметри.
У помідорів вирізаємо слід від плодоніжки і нарізаємо їх дрібними кубиками.
На сковороді розігріваємо олію до гарячого стану. Кубики яловичини викладаємо на гаряче масло і на високій температурі обсмажуємо до рум’яної скоринки при відкритій кришці. Вливаємо в сковороду воду в такій кількості, щоб покрити м’ясні шматочки. Доводимо воду до кипіння і закриваємо сковороду кришкою. Температуру плити встановлюємо, як мінімальну, і тушкуємо яловичину протягом години. Після закінчення зазначеного часу додаємо в сковороду до яловичині подрібнену ріпчасту цибулю, кубики моркви, шматочки помідора, соломку болгарського перцю, шматки кабачка. Перемішуємо всі разом, додаємо за смаком сіль, чорний мелений перець, спеції і продовжуємо гасіння ще двадцять хвилин. Готове м’ясо з овочами подаємо до столу в гарячому вигляді, посипавши рубаною зеленню.
Приємного апетиту!
Кабачки для схуднення Кабачки з м'ясом Кабачки з м'ясом на сковороді ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків на сковороді