Пишний і шалено м’який японський чізкейк, приготований на основі вершкового масла і збитих білків. Верх чізкейку можна прикрасити ягідками або фруктами, або ж приготувати промазати домашнім шоколадом. З ним будь-чаювання перетворити в справжню насолоду.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Молоко коров’яче – 130 мл
- Масло вершкове – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 60 гр.
- Яєчний білок – 13 шт.
- Яєчний жовток – 8 шт.
- Сир вершковий – 100 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 60 гр.
- Цукор-пісок – 130 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування японської чізкейку? Беремо каструлю і з’єднуємо вершковий сир з маслом і молоком. Відправляємо на плиту і на невеликому вогні, постійно помішуючи, нагріваємо суміш. Вводимо один жовток і знову розмішуємо. Тримаємо на вогні, поки маса не стане однорідною. Потім знімаємо з плити і додаємо в неї борошно і крохмаль.
Білки збиваємо до стійких піків і додаємо їх в тісто. Перемішуємо.
Беремо роз’ємну форму для випікання і кладемо в неї пергамент. Перекладаємо тісто і розрівнюємо його. Ставимо форму для випікання на водяну баню і відправляємо в духовку на 25 хв. температура повинна бути 160 гр. Потім знижуємо температуру до 140 і випікаємо ще півгодини. Даємо охолонути і ставимо в холодильник на 3 години.
Приємного апетиту!
Чізкейк без вершків Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з випічкою Чізкейк класичний Чізкейки