Духовка відчутно допомагає полегшити процес приготування багатьох страв і заощадити час, проведений на кухні. Вся готування зводиться до того, що потрібно сформувати напівфабрикат і викласти його у форму для запікання. Решта процес відбувається за спекотної дверцятами цією незамінною помічниці фактично без нашої участі. Соковиті «їжачки» з рисом в ніжному сметанному соусі також можна досить просто приготувати в духовці. Якщо фарш вже є готовий, то буде потрібно мінімум зусиль.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Рис білий – 200 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Майонез – 150 гр.
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Приправа для фаршу – 0.5 ч. л.
  • Каррі – 0.5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Рецепт приготування їжачків з фаршу з рисом в сметанному соусі в духовці смачний! В об’ємну миску кладемо фарш.

Додаємо до нього подрібнені цибулю з морквою, розбиваємо яйце, додаємо відварений до напівготовності рис, додаємо суміш спецій для котлет, сіль і чорний мелений перець.

Вимішуємо масу руками або ложкою до відносної однорідності.

З приготованого фаршу формуємо круглі тефтелі. Щоб маса не липла до рук, змочуємо долоні холодною водою. Кожен кулька добре обкачуємо в руках, щоб він став гладким.

Для приготування сметанного соусу в окрему миску кладемо сметану, майонез, каррі і щіпку солі.

Змішуємо всі разом ложкою до однорідності, потім вливаємо 150 мл води і перемішуємо ще раз.

Приготованим сметанним соусом заливаємо укладені в форму тефтелі.

Твердий сир натираємо на крупній тертці і рівномірно висипаємо його поверх соусу на тюхтельки.

Духовку розігріваємо до температури 190 градусів і ставимо форму на середньо-нижній рівень. Запікаємо страву протягом п’ятдесяти хвилин орієнтовно. Соус на поверхні повинен схопитися скоринкою і помітно зарум’янитися.

Форму з готовими «їжачками» дістаємо з духовки і подаємо до столу. Тефтелі в поєднанні з соусом досить ситні, тому в якості гарніру можна подати легкий овочевий салат.

Приємного апетиту!

Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі в духовці Їжачки з фаршу і рису в духовці Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці