Їжачки з фаршем і рисом, приготовані в каструлі під сметаною, виходять соковитими і смачними. Просте блюдо легко може стати одним з найулюбленіших варіантів для сімейного обіду.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Рис білий – 100 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування їжачків з фаршем і рисом в сметані в каструлі? Підготуємо потрібні продукти. Фарш заздалегідь розморожуємо, рис отмачиваем у воді.

Ріпчасту цибулю і зубчик часнику, дуже дрібно нарізаємо.

Нагріваємо сковороду і обсмажуємо овочі до напівпрозорого стану.

В окремому посуді замішуємо фарш з вимоченим сирим рисом, овочевий піджаркою, сіллю і спеціями.

Руками формуємо з отриманої маси котлетки середнього розміру. Потім викладаємо їх в каструлю з розтопленим маслом, заливаємо їх сметаною і тушкуємо 40 хвилин на тихому вогні.

Готові їжачки в сметані подаємо разом з підливою. Можна прикрасити свіжою зеленню. Готово!

Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі в духовці Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису в каструлі Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці