Їжачки з фаршем і рисом, приготовані в каструлі під сметаною, виходять соковитими і смачними. Просте блюдо легко може стати одним з найулюбленіших варіантів для сімейного обіду.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Рис білий – 100 гр.
- Морква – 1 шт.
- Сметана – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 1 зуб.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Зелень – за смаком
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування їжачків з фаршем і рисом в сметані в каструлі? Підготуємо потрібні продукти. Фарш заздалегідь розморожуємо, рис отмачиваем у воді.
Ріпчасту цибулю і зубчик часнику, дуже дрібно нарізаємо.
Нагріваємо сковороду і обсмажуємо овочі до напівпрозорого стану.
В окремому посуді замішуємо фарш з вимоченим сирим рисом, овочевий піджаркою, сіллю і спеціями.
Руками формуємо з отриманої маси котлетки середнього розміру. Потім викладаємо їх в каструлю з розтопленим маслом, заливаємо їх сметаною і тушкуємо 40 хвилин на тихому вогні.
Готові їжачки в сметані подаємо разом з підливою. Можна прикрасити свіжою зеленню. Готово!
Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі в духовці Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису в каструлі Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці