Їжачки з фаршу з рисом і капустою, приготовлені в духовці, виходять соковитими, смачними та поживними. Приготувати таку страву нескладно, а його смак нікого не залишить байдужим! Використання свіжої зелені і різних спецій додасть готовому блюду деяку пікантність і насиченість смаку.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Рис білий – 120 гр.
- Капуста білокачанна – 200 гр.
- Часник – 5 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 50 гр.
- Сметана 20% – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Кріп – 15 гр.
- Петрушка – 15 гр.
- Вода – 2 склянки
- Приправа для фаршу – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування їжачків з фаршу з рисом і капустою в духовці? На самому початку необхідно підготувати рис відварити до напівготовності з вершковим маслом, сіллю і спеціями.
З допомогою блендера подрібніть капусту з часником.
Викладаємо в глибоку миску фарш, додаємо до нього подрібнену капусту з часником.
Очищаємо, подрібнюємо цибулю. Потім обсмажуємо її на рослинній олії до рум’яного кольору.
Викладаємо в робочу ємність до решти інгредієнтів рис і обсмажену цибулю. Перемішуємо.
Далі приправте всі компоненти сіллю і спеціями за смаком. Ретельно все перемішайте.
Промиваємо кріп і петрушку, подрібнюємо зелень.
Половину подрібненої зелені додаємо в ємність з основними інгредієнтами, все перемішуємо.
В підходящу ємність вливаємо воду, додаємо туди сметану.
Після перемішування додаємо в отриману рідину пшеничне борошно, сіль і спеції.
Далі додаємо в сметанний соус яйце і половину зелені. Можна просто все перемішати, а можна злегка пробити заглибним блендером.
Переливаємо отриманий соус у форму для запікання. Формуємо їжачки та викладаємо їх в сметанний соус. Ставимо форму з вмістом в розігріту до 220 градусів духовку на 50 хвилин.
Їжачки з фаршу з рисом і капустою в духовці готові!
Приємного вам апетиту!
Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі в духовці Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису в духовці Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці