Сьогодні представляю вашій увазі рецепт їжачків з фаршу з рисом в сметанному соусі в мультиварці. Вона ідеально підходить для приготування “їжачків”. Подача тепла заданої температури з усіх боків рівномірно впливає на тефтелі. Під час готування не відбувається ніякої втрати вологи, завдяки чому природний смак і соковитість м’ясної страви збережуться максимально. А вже якщо гасіння відбувається в ніжному сметанному соусі, то підсумковий смак виходить разом насиченішим. Для «їжачків» рекомендуємо використовувати довгозерний рис і подрібнену фарш – так готові тефтелі будуть ніжними, а «колючки» максимально вираженими.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Морква – 1 шт.
- Рис білий – 100 гр.
- Білий хліб – 60 гр.
- Борошно пшеничне – 30 гр.
- Масло рослинне – 40 гр.
- Сметана – 350 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 600 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі в мультиварці? Рис промиваємо до напівпрозорості, покласти в сотейник, заливаємо водою, підсолюємо і відварюємо протягом десяти хвилин. Потім відкидаємо крупу на друшляк і промиваємо холодною водою.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Дві цибулини ріжемо дрібними кубиками. Що залишився лук залишаємо до моменту приготування соусу.
Білий хліб нарізаємо шматочками і замочуємо в невеликій кількості води. Коли хліб розм’якшиться, злегка віджимаємо його від зайвої рідини і поміщаємо в об’ємну миску.
Викладаємо туди ж м’ясний фарш, доведений до напівготовності рис, нарізану ріпчасту цибулю, розбиваємо яйце, насипаємо сіль і чорний мелений перець за смаком.
Змішуємо фарш з добавками, а потім злегка відбиваємо його дно миски, щоб маса стала більш в’язкою. Так з неї вийде зайве повітря, а фарш також буде більш щільним.
Моркву очищаємо, промиваємо і натираємо на крупній тертці.
Решта дві цибулини нарізаємо невеликими шматочками.
В чашу мультиварки розігріваємо олію в режимі «Смаження».
Поміщаємо в неї підготовлені цибулю і моркву і обсмажуємо при періодичному помішуванні до легкого рум’янцю.
В окрему ємність кладемо сметану і борошно. Віночком збиваємо компоненти до однорідності.
Потім вливаємо воду в зазначеній кількості і перемішуємо.
Кладемо в сметанную рідина засмажені овочі з мультиварки, досолює за смаком і знову перемішуємо.
З приготованого фаршу формуємо невеликого розміру кульки (приблизно за чотири-п’ять сантиметрів в діаметрі), добре обкатуючи їх в долонях. Якщо поверхня тюфтельок оформити гладкою, і добре їх ущільнити, що майбутні «їжачки» вийдуть щільними і правильної форми.
Укладаємо м’ясні кульки в чашу мультиварки і заливаємо приготовленим сметанним соусом з овочами.
Закриваємо прилад кришкою і встановлюємо режим «Гасіння» на сорок хвилин.
Після того, як прозвучить сигнал готовності, даємо страві постояти десять-п’ятнадцять хвилин під кришкою. Так соус стане густіше, насиченішим, а тефтелі – соковитіше. Подаємо «їжачків» в соусі до столу гарячими з будь-яким гарніром.
Приємного апетиту!
Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису в мультиварці Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці