Загасити або запекти в духовці – поширені варіанти приготування їжачків з фаршу з рисом. Але не менш смачним вийде дане блюдо, якщо його відварити. Відварені їжачки – відмінний варіант страви не тільки для дорослих, але і для дітей. Їжачки з фаршу з рисом, приготовані таким способом, виходять м’якими, ніжними і корисними.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Рис білий – 120 гр.
  • Петрушка – 2 ч. л.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати їжачки з фаршу з рисом відварні в каструлі. Рис промити, потім залити окропом на 20 хвилин.

Фарш викладаємо в глибоку миску, додаємо до нього подрібнену ріпчасту цибулю, сушену петрушку, сіль і спеції за смаком. За бажанням сушену петрушку сміливо можна замінити на свіжу.

З рису зливаємо воду. Можна відкинути його на друшляк, щоб стекла зайва рідина.

Потім замішуємо рис у фарш.

Поділяємо фарш на однакові порційні частини, формуємо з них їжачки.

У каструлю наливаємо воду, викладаємо в неї їжачки, ставимо на вогонь. Варимо м’ясне блюдо після закипання протягом 20-25 хвилин до готовності.

Відварні їжачки з фаршу з рисом готові!

Приємного вам апетиту!

Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису в каструлі