Пропоную приготувати неймовірно смачне і яскраве страва – їжачки з фаршу з рисом з картоплею в духовці, – яке можна приготувати не лише на обід або вечерю, а також подати в якості гарячого блюда на святкове застілля. Їжачки з фаршу з рисом і картоплею, приготовані в духовці, виходять надзвичайно соковитими і ніжними.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Фарш м’ясний – 600 гр.
- Рис білий – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Батон – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Вода – 200 мл
- Яйце – 1 шт.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Томатний соус – 4 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сметана – 4 ст. л.
- Картопля – 500 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Сир – 50 гр.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Щоб приготувати їжачки з фаршу з рисом з картоплею в духовці, підготуйте всі необхідні інгредієнти для їжачків з фаршу з рисом і картоплею.
Картоплю ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.
Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою, а потім подрібніть за допомогою гострого ножа.
Картопля наріжте часточками.
Томатний соус з’єднайте зі сметаною.
Половиною отриманого соусу залийте підготовлений картоплю і добре перемішайте.
Промийте рис під холодною водою, викладіть в каструлю і залийте водою. Поставте на середній вогонь.
Доведіть до кипіння, посоліть, зменшіть вогонь і варіть 10 хвилин, потім відкиньте на друшляк і промийте холодною водою.
Булочку викладіть в миску і залийте молоком. Булочку викладіть в миску і залийте молоком.
Додайте відварений рис, куряче яйце, подрібнений ріпчаста цибуля, часник, посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Добре перемішайте.
З приготованого фаршу скачайте їжачки однакового розміру, змочуючи руки в холодній воді.
Деко для запікання змастіть невеликою кількістю рослинної олії, а потім викладіть картоплю, зверху додайте підготовлені їжачки.
Їжачки змастіть соусом, що залишився. В миску, де був соус, налийте необхідну кількість води, ретельно перемішайте, а потім отриманою рідиною полийте картоплю.
Лист закрийте фольгою, поставте в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 35-40 хвилин.
Твердий сир натріть на крупній тертці. За 5 хвилин до готовності вийміть деко з духовки, зніміть фольгу і присипте натертим сиром. Знову поставте в духову шафу.
Готові їжачки з фаршу з рисом з картоплею вийміть з духовки і подавайте на стіл порційно.
Приємного апетиту!
Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі в духовці Їжачки з фаршу і рису в духовці Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці