Пропоную приготувати неймовірно смачне і яскраве страва – їжачки з фаршу з рисом з картоплею в духовці, – яке можна приготувати не лише на обід або вечерю, а також подати в якості гарячого блюда на святкове застілля. Їжачки з фаршу з рисом і картоплею, приготовані в духовці, виходять надзвичайно соковитими і ніжними.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Рис білий – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Батон – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 200 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Томатний соус – 4 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Картопля – 500 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сир – 50 гр.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Щоб приготувати їжачки з фаршу з рисом з картоплею в духовці, підготуйте всі необхідні інгредієнти для їжачків з фаршу з рисом і картоплею.

Картоплю ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.

Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою, а потім подрібніть за допомогою гострого ножа.

Картопля наріжте часточками.

Томатний соус з’єднайте зі сметаною.

Половиною отриманого соусу залийте підготовлений картоплю і добре перемішайте.

Промийте рис під холодною водою, викладіть в каструлю і залийте водою. Поставте на середній вогонь.

Доведіть до кипіння, посоліть, зменшіть вогонь і варіть 10 хвилин, потім відкиньте на друшляк і промийте холодною водою.

Булочку викладіть в миску і залийте молоком. Булочку викладіть в миску і залийте молоком.

Додайте відварений рис, куряче яйце, подрібнений ріпчаста цибуля, часник, посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Добре перемішайте.

З приготованого фаршу скачайте їжачки однакового розміру, змочуючи руки в холодній воді.

Деко для запікання змастіть невеликою кількістю рослинної олії, а потім викладіть картоплю, зверху додайте підготовлені їжачки.

Їжачки змастіть соусом, що залишився. В миску, де був соус, налийте необхідну кількість води, ретельно перемішайте, а потім отриманою рідиною полийте картоплю.

Лист закрийте фольгою, поставте в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 35-40 хвилин.

Твердий сир натріть на крупній тертці. За 5 хвилин до готовності вийміть деко з духовки, зніміть фольгу і присипте натертим сиром. Знову поставте в духову шафу.

Готові їжачки з фаршу з рисом з картоплею вийміть з духовки і подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі в духовці Їжачки з фаршу і рису в духовці Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці