Їжачки з фаршу з рисом зі сметанною підливою виходять дуже смачними, ніжними і соковитими. Така страва стане відмінний варіантом для сімейного обіду або вечері. Ситні і поживні їжачки можуть стати прекрасним блюдом і для дитячого меню. Рецепт приготування цієї страви простий, готується воно досить швидко.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Рис білий – 30 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Вода – 1 склянка
  • Часник – 3 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Прованські трави – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як приготувати їжачки з фаршу з рисом з підливою зі сметани? Рис відварюємо до напівготовності (10-12 хвилин). Потім відкидаємо його на друшляк і промиваємо холодною водою.

Часник і цибулю очистити, дрібно нарізаємо.

На рослинному маслі обсмажуємо подрібнений ріпчаста цибуля з часником протягом хвилини на сильному вогні.

Фарш змішуємо з рисом, цибулею і часником. Всі інгредієнти приправляємо чорним меленим перцем і сіллю.

З отриманої м’ясної маси сформуйте їжачки.

Для приготування підливи змішайте воду, сметану і прованські трави. Додайте трохи солі.

Викладаємо їжачки в сковороду, заливаємо їх підливою зі сметани. Тушкуємо страву під закритою кришкою приблизно 35-40 хвилин.

Смачне і апетитне блюдо – їжачки з фаршу з рисом з підливою зі сметани – готово!

Приємного вам апетиту!

Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі в духовці Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці