Їжачки з фаршу з рисом зі сметанною підливою виходять дуже смачними, ніжними і соковитими. Така страва стане відмінний варіантом для сімейного обіду або вечері. Ситні і поживні їжачки можуть стати прекрасним блюдом і для дитячого меню. Рецепт приготування цієї страви простий, готується воно досить швидко.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Рис білий – 30 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Вода – 1 склянка
- Часник – 3 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Прованські трави – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати їжачки з фаршу з рисом з підливою зі сметани? Рис відварюємо до напівготовності (10-12 хвилин). Потім відкидаємо його на друшляк і промиваємо холодною водою.
Часник і цибулю очистити, дрібно нарізаємо.
На рослинному маслі обсмажуємо подрібнений ріпчаста цибуля з часником протягом хвилини на сильному вогні.
Фарш змішуємо з рисом, цибулею і часником. Всі інгредієнти приправляємо чорним меленим перцем і сіллю.
З отриманої м’ясної маси сформуйте їжачки.
Для приготування підливи змішайте воду, сметану і прованські трави. Додайте трохи солі.
Викладаємо їжачки в сковороду, заливаємо їх підливою зі сметани. Тушкуємо страву під закритою кришкою приблизно 35-40 хвилин.
Смачне і апетитне блюдо – їжачки з фаршу з рисом з підливою зі сметани – готово!
Приємного вам апетиту!
Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі в духовці Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці