Їжачки – широко поширене ситне блюдо, яке можна приготувати в духовці на сковороді або в каструлі. Це блюдо – відмінний варіант, щоб швидко і смачно нагодувати велику родину. За рахунок рису, використовується в приготуванні, блюдо не вимагає додаткового гарніру.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинячий фарш – 600 гр.
- Рис білий – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Морква – 150 гр.
- Сіль – за смаком
- Яйце – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Петрушка – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Для підливи: –
- Вода – 200 мл
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати їжачки з фаршу з рисом з томатною підливою в каструлі легко! Ретельно промийте рис під холодною проточною водою, викладіть її в каструлю і залийте холодною водою. Поставте на помірний вогонь. Доведіть до кипіння, посоліть, зменшіть вогонь і варіть 10 хвилин, потім відкиньте на друшляк або сито і промити холодною водою.
Приготуйте фарш. Шматок свинини ретельно промийте під холодною водою, потім обсушити паперовими рушниками, нарізати на середні шматочки і пропустіть через м’ясорубку.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою і наріжте гострим ножем. Глибоку сковороду з товстим дном добре розігрійте. Налийте невелику кількість рослинної олії і обсмажте подрібнену цибулю до м’якості.
Моркву ретельно вимийте під проточною водою, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву натріть на дрібній тертці. Потім викладіть в сковороду до репчатому цибулі і обсмажте ще 5 хвилин, періодично помішуючи.
Часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою і пропустіть через прес, викладіть в глибоку ємність. Потім до часнику викладіть приготований фарш, додайте відварений рис, обсмажені овочі, куряче яйце, сіль, сухі приправи і чорний мелений перець за смаком.
Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
З приготованого фаршу скачайте їжачки однакового розміру, змочуючи руки в холодній воді, викладіть в глибоку каструлю з товстим дном. Налийте трохи холодної води, трохи посоліть, накрийте кришкою і поставте на повільний вогонь, готуйте приблизно 20 хвилин.
Приготуйте томатну підливу. Часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою і пропустіть через прес. У невеликій мисці змішайте томатну пасту, сметану і подрібнений часник. Додайте сіль і пшеничне борошно, ретельно перемішайте.
Влийте необхідну кількість теплої питної води і ретельно перемішайте віночком до однорідної консистенції.
Приготовленою підливою залийте їжачки, доведіть до кипіння.
Посоліть і поперчіть за смаком, додайте сухі приправи за смаком. Готуйте на мінімально вогні під кришкою ще 20-25 хвилин.
Петрушку або будь-яку іншу зелень ретельно промийте під проточною водою, струсіть зайву вологу і подрібніть гострим ножем. Готові їжачки з фаршу з рисом з томатною підливою злегка остудіть, викладіть на блюдо для подачі прикрасити подрібненою петрушкою і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Їжачки з фаршу з рисом в сметанному соусі в духовці Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису в каструлі Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці