Їжачки з свинячого фаршу з рисом – ситне і соковите блюдо, з приготуванням якого впорається і початківець кулінар. Таке м’ясне блюдо стане відмінним рішенням для сімейного обіду, доповнивши будь гарнір. Від смачних і ніжних м’ясних їжачків з рисом ніхто не зможе відмовитися!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинячий фарш – 500 гр.
- Рис білий – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Для підливи: –
- Томатна паста – 1 ст.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 1 шт.
- Вода – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Кріп – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати їжачки з свинячого фаршу з рисом, необхідно підготувати рис – проварити його протягом 8-10 хвилин, потім промити.
Підготуємо підливку для їжачків. Очищені і подрібнені цибулю і моркву обсмажуємо на рослинному маслі.
Додаємо в сковороду до овочів томатну пасту, перемішуємо.
Воду змішуємо з пшеничного борошном, вливаємо отриману рідину в зажарку. Всі приправляємо сіллю і чорним меленим перцем, перемішуємо.
Потім додаємо в сковороду до решти інгредієнтів сушений кріп (можна замінити на свіжий). Тушкуємо підливку ще пару хвилин і вимикаємо газ.
Рис змішуємо зі свинячим фаршем, додаємо яйце, сіль і спеції за смаком.
З отриманої маси формуємо їжачки, потім відправляємо їх у форму для запікання.
Готової підливою заливаємо їжачки. Розігріваємо духовку до температури 180 градусів, поміщаємо туди страву на 40-45 хвилин.
Смачні і ароматні їжачки з свинячого фаршу з рисом готові!
Приємного вам апетиту!
Їжачки з фаршу Їжачки з фаршу і рису Їжачки з фаршу і рису з підливою в духовці