З інжиру знімається шкіра і він пропускається через м’ясорубку разом з нарізаним лимоном. Все перемішується і до отриманої маси додається цукрових пісок. Далі інжир перекладається банки, щільно закручується і відправляється в холодильник для зберігання.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Інжир свіжий – 1 кг
  • Лимон – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 2 кг

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування інжиру, протертої з цукром і лимоном без варіння? Інжир ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику. Потім знімаємо шкірку, щоб отримана маса вийшла більш ніжної (це робити не обов’язково). Лимони також промиваємо і розрізаємо на невеликі шматочки, щоб вони вміщалися в м’ясорубку. Також видаляємо кісточки, так як будуть гірчити.

Прокручуємо весь інжир через м’ясорубку відразу ж в глибоку ємність, у якій буде замішуватися маса. Також можна зробити це з допомогою комбайна або заглибного блендера.

Таким же чином пропускаємо через м’ясорубку нарізаний лимон.

Добре перемішуємо інжир з лимоном до утворення однорідної маси.

Тепер поступово додаємо цукровий пісок, не перестаючи помішувати. Перемішуємо до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.

Отриману масу перекладаємо в простерилізовані банки, щільно закручуємо їх кришками і відправляємо в холодильник для зберігання. Подаємо до столу з гарячим чаєм. Приємного апетиту!

Варення з інжиру Варення з інжиру з лимоном Варенье Джем з инжира