Апетитна заготовка з баклажан зможе урізноманітнити ваш стіл в будь-який час року. Закуска ідеально поєднується з вареною картоплею, а також згодиться в доповнення до м’ясних і рибних страв.
Інгредієнти: на 3 л.
- Баклажан – 2 кг
- Помідори свіжі – 2 кг
- Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
- Часник – 1 головка
- Перець чилі – 1 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Масло рослинне – 150 мл
Процес приготування:
Рецепт закуски з баклажанів на зиму без стерилізації простий у приготуванні! Підготуємо всі інгредієнти. Овочі ретельно промиваємо.
Часник очищаємо від шкірки і подрібнюємо.
Баклажани нарізаємо кружечками завтовшки 0,5 мм
Перці і помідори нарізаємо і не занадто дрібно подрібнюємо в блендері. Після кашку з’єднуємо з часником і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння й тушкуємо 5-7 хвилин.
Після чого до суміші додаємо баклажани, сіль, цукор і рослинне масло. Продовжуємо тушкувати 20 хвилин.
Подрібнюємо кріп. Ошпарюємо банки.
У них викладаємо гарячі овочі, чергуючи з кропом. В кінці заливаємо вміст оцтом.
Закриваємо кришками і перевертаємо. Закутуємо в рушник і залишаємо до повного охолодження. Після чого заготовку можна відправляти на зберігання.
Баклажани в аджике на зиму Баклажани з часником на зиму Баклажани на зиму Баклажани по-грузинськи на зиму Баклажани як гриби на зиму Гострий салат з баклажанів Салати з баклажанів на зиму