Тісто для домашнього хліба краще замішувати на заквасці. Дуже просто і відносно швидко закваску можна підготувати з використанням хлібопічки. Якщо у вас на кухні є така техніка, то скористайтеся цим рецептом.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Пшеничний стартер – 50 – 100 гр.
  • Житнє обдирне борошно – 150 гр.
  • Вода – 150 мл

Процес приготування:

Як почати готувати закваску без дріжджів для хліба в хлібопічці? Дістаньте з холодильника стартер закваски, перекладіть його в відерце хлібопічки.

Відміряйте необхідну кількість житнього борошна і теплої води. Додайте ці інгредієнти в хлібопічку.

Встановіть відерце в хлібопічку, запустіть програму замішування тіста без випічки.

Почекайте приблизно 3 години, поки закваска помітно підросте.

З хлібопічки візьміть столову ложку закваски для стартера, перекладіть її в скляну банку, прикормите 2-3 столовими ложками борошна і води. Коли вона підніметься, поставте її в холодильник на зберігання.

Смачного!

Закваска для хліба Закваска для хліба без дріжджів Закваска для хліба із пшеничного борошна Квас без дріжджів Квас з житнього борошна Пшенично-житня закваска для хліба