Тісто для домашнього хліба краще замішувати на заквасці. Дуже просто і відносно швидко закваску можна підготувати з використанням хлібопічки. Якщо у вас на кухні є така техніка, то скористайтеся цим рецептом.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Пшеничний стартер – 50 – 100 гр.
- Житнє обдирне борошно – 150 гр.
- Вода – 150 мл
Процес приготування:
Як почати готувати закваску без дріжджів для хліба в хлібопічці? Дістаньте з холодильника стартер закваски, перекладіть його в відерце хлібопічки.
Відміряйте необхідну кількість житнього борошна і теплої води. Додайте ці інгредієнти в хлібопічку.
Встановіть відерце в хлібопічку, запустіть програму замішування тіста без випічки.
Почекайте приблизно 3 години, поки закваска помітно підросте.
З хлібопічки візьміть столову ложку закваски для стартера, перекладіть її в скляну банку, прикормите 2-3 столовими ложками борошна і води. Коли вона підніметься, поставте її в холодильник на зберігання.
Смачного!