Домашній хліб звичайно краще магазинного і довго не черствіє. На заквасці хліб виходить з легкою кислинкою, щільний і ароматний. Однак, щоб приготувати закваску вам буде потрібно кілька днів.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Житнє обдирне борошно – 400 гр.
- Кефір – 400 мл
Процес приготування:
Готувати закваску для хліба на кефірі легко! Змішайте 100 грам борошна і 100 мл кефіру. Накрийте миску чистим бавовняним рушником і залиште в теплому місці.
Через 12 годин додайте в закваску ще 100 мл кефіру кімнатної температури і добре перемішайте.
Також додайте 100 грам борошна, перемішайте і залиште в теплі на добу.
Для хорошої закваски достатньо зробити 2-3 підживлення з проміжком 12-24 години. Якість закваски залежить від температури і швидкості росту бактерій. Коли закваска стане повітряної з приємним хлібним запахом, вона готова.
Хліб на такий заквасці виходить повітряним і дуже смачним.
Смачного!