Заливний пиріг на ряжанці з капустою в духовці готується швидко, і з’їдається точно також. Мало хто втримається, щоб не з’їсти шматочок ароматною соковитою випічки з капустою. У якості бази для тіста пропонуємо використовувати ряжанку. Вона дає делікатний вершковий присмак тесту і приємний кремовий колір. Капусту перед тим, як класти в пиріг, обов’язково обсмажимо на сковороді. Так начинка буде м’якою і ніжною.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Яйце (для начинки) – 2 шт.
- Сіль (для начинки) – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Яйце (для тесту) – 1 шт.
- Ряжанка – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Сіль (для тіста) – 0.66 ч. л.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Масло рослинне – 50 гр.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Щоб приготувати заливний пиріг на ряжанці з капустою в духовці, капусту дрібно подрібнюємо ножем, після чого гарненько тиснемо її руками для пом’якшення.
У сковороді розігріваємо рослинне масло в невеликій кількості і висипаємо в нього капусту. Обсмажуємо овочеву масу п’ятнадцять-двадцять хвилин. Потрібно, щоб капуста стала м’якою і почала злегка рум’янитися.
В кінці обсмажування додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Знімаємо сковороду з плити і даємо капустяної масі охолонути.
Поки капуста остигає, готуємо тісто. Для цього спочатку готуємо масляну суміш. Вершкове масло кладемо в невелику ємність.
Туди ж вливаємо вказану кількість рослинного масла без запаху.
Ставимо ємність в мікрохвильовку на тридцять-сорок секунд, щоб масло розтопилося.
В іншу миску вливаємо ряжанку, додаємо соду, розбиваємо яйце, додаємо сіль і масляну суміш. Збовтуємо всі разом до однорідності.
Потім підсипаємо борошно і замішуємо гладке однорідне тісто.
Форму для випічки змащуємо маслом. Додатково можна присипати борошном форму, щоб скоринка пирога добре відходила після випічки. Якщо форма силіконова, то змазування необов’язково.
Викладаємо половину тіста у форму. На ньому розміщуємо остиглу капустяну начинку.
В окремій невеликій мисці розбиваємо два яйця, додаємо дрібку солі і добре збовтуємо.
Яєчною масою заливаємо капустяну начинку по всій її площі.
Потім викладаємо тісто. Щоб не було просвітів, розмазуємо його по поверхні зворотною стороною столової ложки.
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Поміщаємо в неї форму з пирогом і випікаємо протягом тридцяти п’яти – сорока хвилин до рум’яної скоринки.
Спечений пиріг дістаємо з духовки і акуратно витягаємо з форми. Нарізаємо на порційні шматочки і подаємо на стіл. Смачний як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Приємного апетиту!
Заливний пиріг Заливний пиріг з капустою Заливний пиріг з капустою без дріжджів Заливний пиріг з капустою і яйцем Заливний пиріг з капустою на швидку руку Пиріг з капустою Пироги