Простий і швидкий рецепт домашнього пирога з брусницею і сметанним кремом, який зробить випічку більш ніжною і нівелює ягідну кислинку.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Молоко коров’яче – 125 мл
- Цукор-пісок – 8 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сухі дріжджі – 5 гр.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Сметана – 300 мл
- Ванільний цукор – 10 гр.
- Брусниця – 350 – 400 гр.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати заливний пиріг з брусницею і сметаною. Вершкове масло необхідно попередньо розтопити на водяній бані або з допомогою мікрохвильовки і дочекатися, поки воно охолоне до кімнатної температури.
нагрійте Молоко, але не доводьте до кипіння, воно має бути трохи горячеватым або дуже теплим. Додайте в нього 1 чайну ложку цукру і дріжджі, перемішайте все до розчинення сухих інгредієнтів і залиште на пару хвилин до появи шапочки з піни. Це буде означати, що дріжджі активні.
Змішайте в одній мисці масло і розведені дріжджі, додайте яйце, сіль і половину цукру і перемішайте все до однорідності.
Потім через дрібне сито порційно введіть борошно, кожен раз ретельно її вмішуючи. Під кінець замісу зменшуйте порції борошна, яку додаєте, щоб випадково не перенаситити тісто і не зробити його занадто тугим.
Накрийте тісто рушником або харчовою плівкою і приберіть в тепле місце на 1 годину.
Коли тісто підійде, викладіть його на деко, попередньо змащений рослинним або вершковим маслом, і розтягніть в розмір з невеликими бортиками. Розрівняйте по поверхні заздалегідь заготовлену брусницю. Якщо вона у вас зберігається заморожена, то розморожувати її не обов’язково.
Розігрійте духовку до 180 С, заберіть у неї майбутній пиріг і випікайте протягом 30-40 хвилин до появи на бортах помітного рум’янцю.
Тим часом підготуйте сметанний крем для заливки. В мисці з допомогою блендера змішайте сметану, ванільний цукор і залишки звичайного цукрового піску. Збивайте до тих пір, поки кристали цукру не перестануть бути помітними і поки маса не стане повітряної.
Коли пиріг приготується, вийміть його з духовки і охолодіть до кімнатної температури. Залийте його зверху приготованим кремом і залиште насичуватися в холодильнику протягом кількох годин, а краще на ніч.
Приємного апетиту!
Заливний пиріг Заливний пиріг на молоці Тісто для заливного пирога