Спочатку робиться тісто з сиру, масла, борошна і яйця. Воно випікається 20 хвилин, а потім в нього заливається начинка з яблук, брусниці, сметани, борошна і ваніліну. Пиріг запікається протягом 40 хвилин, після чого остуджується в холодильнику.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для тіста: –
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сир – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Для начинки: –
- Яблука – 1 шт.
- Брусниця – 500 гр.
- Сметана – 250 гр.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Ванілін – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати заливний пиріг з брусницею і яблуками? Викладаємо холодне масло, сир і борошно на робочу поверхню і рубаємо всі ножем до отримання крихти.
Далі додаємо одне яйце і швидко замішуємо тісто. Замість яйця можна додати трохи води.
Якщо сир мокроватый, то додаємо до нього ще трохи борошна. Тісто повинне вийти м’яким з шматочками не розчинилося олії. Замотуємо його в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30 хвилин.
Далі розкачуємо тісто і перекладаємо його в форму для запікання 22 див. Накриваємо його листом пергаментного паперу і кладемо зверху якусь крупу або боби. Розігріваємо духовку до 200оС і випікаємо протягом 20 хвилин.
Якщо брусниця заморожена, то спочатку розморожуємо її й обсушуємо. Свіжі ягоди промиваємо під проточною водою і відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся зайва рідина.
Яблука ретельно промиваємо, вирізаємо серцевину і нарізаємо тонкими часточками. Відправляємо їх до брусниці.
В окремій ємності змішуємо сметану, цукровий пісок, борошно і ванілін. Повинна вийти однорідна густа маса.
Виливаємо отриману суміш до ягід з яблуками.
Добре перемішуємо, щоб вони були повністю покриті сметаною.
В готовий корж виливаємо начинку і запікаємо протягом 40 хвилин.
Готового пирога спочатку даємо охолонути при кімнатній температурі, а потім охолодити його в холодильнику. Тепер нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу з чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Заливний пиріг Заливний пиріг на сметані Пироги Тісто для заливного пирога на сметані