Якщо до вас раптово вирішили прийти гості, прочитайте цей рецепт. Процес приготування такого пирога займе у вас менше години. В результаті ви отримаєте дуже смачну і ароматну випічку. Вона ідеально поєднується з чаєм і зможе сподобається як дітям, так і дорослим.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 120 мл
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Цукор-пісок – 90 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Чорниця – 120 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати заливний пиріг з чорницею на молоці в духовці? Для початку нам необхідно підготувати посуд. Нам підійде невелика, але глибока миска. Перед приготуванням обов’язково перевірте, щоб усі інгредієнти були свіжими. Для приготування можна використовувати зіпсовані молоко і яйця. Розбийте в миску 2 яйця, додайте до них молоко. Вершкове масло покладіть в тарілку і поставте її в мікрохвильову піч. В результаті масло повинно розтопитися. Ви також можете зробити це за допомогою водяної бані. Додайте вершкове масло до яєць і молока. За допомогою блендера розмішайте інгредієнти до отримання однорідної маси.

Перед тим, як змішати борошно з іншими інгредієнтами, її потрібно просіяти. Завдяки цьому борошно насититься киснем, випічка вийде більш повітряної, а тісто пористим. Змішайте борошно з розпушувачем. Додайте до цієї суміші цукор. Ви також можете насипати трохи ванільного цукру, щоб кекс вийде дуже ароматним. Перемішайте суху суміш.

Починайте додавати суху суміш з борошна, цукру і розпушувача до яєць, молока і вершкового масла. Робіть це поступово, невеликими порціями. Перемішуйте тісто після кожного додавання. Замішувати тісто рекомендується ложкою. В результаті воно має вийти не дуже густим.

Для пирога можна взяти, як свіжу, так і заморожену чорницю. Однак рекомендується використовувати свіжі ягоди. Перед тим, як купити чорницю, обов’язково зверніть увагу на її запах. Якщо від ягід виходить кислий аромат, значить, вона вже почала псуватися. Такий продукт не рекомендується купувати. Вам також варто переглянути чорницю на наявність зіпсованих плодів. Не варто купувати продукт, половина плодів якого зіпсована. Для початку вам варто уважно ягоди перебрати, прибираючи всі зіпсовані плоди, а також сміття, який міг загубитися серед чорниці. Пересипте ягоди в миску і залийте їх водою. Залиште в ній чорницю приблизно на 15-20 хвилин. Коли час вийде, злийте воду і промийте ягоди. Розстеліть на столі паперові рушники. Викладіть на них ягоди. Рушники зможуть увібрати в себе всю зайву вологу, яка залишилася на поверхні чорниці. Коли ягоди висохнуть, додайте їх в тісто. Перемішуйте його дуже акуратно, щоб не роздавити ягоди.

Готове тісто необхідно вилити у форму. Краще всього використовувати силіконову. Якщо ж ви будете використовувати жерстяну форму, її доведеться рясно змастити маслом. Поставте тісто в духовку, яку необхідно заздалегідь розігріти до 190 градусів. Залиште в ній тісто на 30-40 хвилин. Періодично перевіряйте ступінь готовності пирога, щоб він не згорів. Для цього ви можете використовувати звичайну зубочистку. Про готовність випічки вас сповістить рум’яна кірочка, яка з’явиться на верхівці пирога.

Пиріг з чорницею готовий. Ви можете прикрасити його цукровою пудрою або ягодами чорниці. Така випічка стане чудовим літнім десертом. Свіжа чорниця надає пирога дуже приємний аромат. Випічка підійде до вечірнього чаювання. Ви точно зможете здивувати своїх гостей таким смачним пирогом. Приємного апетиту!

Відкритий пиріг з чорницею Заливний пиріг з чорницею Заливний пиріг на молоці Пиріг з чорницею Пироги