Смачний пиріг з абсолютно простих інгредієнтів. Особливо смачний і ароматний, якщо капуста – молода, а зелена цибуля – свіжий з грядки. Для кольору в начинку покладемо також терту моркву. Спеції можна використовувати будь-які на ваш смак. Безпрограшний варіант – чорний мелений перець і подрібнений мускатний горіх. Будемо замішувати тісто на кефірі – при випічці в такому пирозі воно практично не піднімається, але дає відмінну рум’яну скоринку.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Капуста білокачанна – 400 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Мускатний горіх – 0.2 ч. л.
- Сіль (для начинки) – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Яйце – 2 шт.
- Кефір – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль (для тіста) – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до приготування заливного пирога з капустою і цибулею в духовці. Капусту тонко шаткуємо ножем, після чого перетираємо руками для пом’якшення. У сковороді розігріваємо рослинне масло в невеликій кількості і висипаємо в нього підготовлену капусту. При помішуванні обсмажуємо її сім-десять хвилин.
Моркву очищаємо від верхньої шкірки, промиваємо, обсушуємо, натираємо на крупній тертці. Викладаємо до капусти, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати ще десять хвилин. В кінці приготування додаємо сіль, чорний мелений перець і тертий мускатний горіх.
Зелений лук промиваємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо ножем. Висипаємо зелень у капустяну масу, перемішуємо і знімаємо з плити. Даємо трохи охолонути перед формуванням пирога.
Замішуємо тісто: у миску розбиваємо яйця, вливаємо кефір, додаємо сіль. Збовтуємо всі разом до однорідності.
Потім підсипаємо борошно з розпушувачем і замішуємо гладке негусте тісто.
Форму для випічки змащуємо маслом. Якщо форма силіконова, то змазування необов’язково. Викладаємо половину приготованого тесту у форму.
На ньому розподіляємо капустяну начинку з цибулею рівним шаром.
Поверх розподіляємо тісто. Щоб не було просвітів, розмазуємо тісто по поверхні зворотною стороною ложки.
Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Поміщаємо в неї пиріг. Запікаємо протягом тридцяти п’яти – сорока хвилин. Випічка повинна придбати виражену золотисту скориночку.
Готовий пиріг дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути і акуратно витягаємо з форми. Нарізаємо на порційні шматочки і подаємо на стіл.
Приємного апетиту!
Заливний пиріг з капустой Заливний пиріг з капустою без дріжджів Заливний пиріг з капустою, цибулею і яйцем Пиріг з капустою Пироги Тісто для заливного пирога з капустою