Овочева запіканка з м’ясним фаршем, в якій поєднуються свіжі кабачки і помідори, яєчно-сметанна заливка і натертий сир – відмінний варіант обіду або вечері. Завдяки великій кількості овочів запіканка виходить соковитою, м’ясний фарш робить її ситною, а запікання в духовій шафі – корисною. Витративши невелику кількість свого часу на приготування запіканки, ви отримаєте смачне і ситне блюдо, яке по достоїнству оцінять ваші близькі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 1,2 кг
  • Фарш м’ясний (свинина і курка) – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Помідори свіжі – 7 – 8 шт.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Кріп – 3 – 4 гілки

Процес приготування:

Рецепт приготування запіканки з кабачків з фаршем і помідорами в духовці смачний! Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками.

Викладаємо цибулю на попередньо розігріту сковороду з олією і обсмажуємо.

До цибулі додаємо фарш, солимо і перчимо. Перемішуємо і обсмажуємо фарш до готовності 10-15 хвилин. В кінці приготування до фаршу додаємо томатну пасту. Все добре перемішуємо і знімаємо сковороду з вогню.

Кабачки промиваємо, видаляємо плодоніжки. Якщо кабачки молоді – немає необхідності чистити їх від шкірки і насіння. Якщо кабачки вже зрілі – чистимо шкірку, кабачки розрізаємо навпіл і вичищаємо їх від насіння.

Далі натираємо кабачки на крупній тертці, солимо і залишаємо на 5-10 хвилин. Кабачки повинні пустити сік, який ми потім отожмем.

Помідори промиваємо та нарізаємо скибочками шириною не більше 5 мм

В невелику миску розбиваємо яйця і збиваємо їх за допомогою віночка до легкої піни. Потім до яєць додаємо сметану і сіль. Всі інгредієнти перемішуємо до однорідного стану.

Форму для випікання змащуємо олією, викладаємо у форму половину віджатих від соку натертих кабачків, зверху на кабачки викладаємо фарш і знову шар кабачків. На викладаємо кабачки нарізані помідори, заливаємо все яєчно-сметанною сумішшю, посипаємо натертим на крупній тертці сиром і дрібно посіченою зеленню.

Ставимо запіканку в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.

Готову запіканку дістаємо з духовки, даємо їй трохи охолонути, нарізаємо на порційні шматочки і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Запіканка з кабачків з куркою Запіканка з кабачків з помідорами Запіканка з кабачків з сиром і помідорами Запіканка з кабачків з сиром і сметаною Кабачки з м'ясом Кабачки з м'ясом в духовці Кабачки з сиром і помідорами в духовці