Картопляну запіканку дуже смачно готувати з фаршем і сметанною заправкою. Так вона виходить особливо ситної і ніжною. М’який ніжний смак і аромат надають їй особливу апетитність! Пальчики оближеш!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Кабачки – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сир – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Зелень – за бажанням
- Майонез – 4 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування запіканки з картопляного пюре, фаршу і сметани? Картоплю очищаємо і ріжемо на кілька шматочків, щоб швидше його відварити. Кип’ятимо воду і варимо картоплю 40-50 хв. у підсоленій воді.
Цибулю чистимо і ріжемо невеликими шматочками.
порізану цибулю Обсмажуємо на рослинному маслі 20-13 хв., періодично помішуючи.
Тепер розминаємо картоплю на пюре, додаємо вершкове масло і сіль. Ретельно все перемішуємо.
Форму для запікання змащуємо рослинним маслом. Викладаємо шар пюре (приблизно половину всієї маси), на нього кладемо фарш. Знову робимо шар пюре і верх промазуємо сметаною. Запікаємо 40 хв. при температурі 180 градусів.
Приємного апетиту!
Дитяча картопляна запіканка з фаршем в духовці Запіканка з кабачків і картоплі Запіканка з картопляного пюре в духовці Кабачки для схуднення Кабачки з фаршем в духовці Кабачки з фаршем та сиром Картопляна запіканка з фаршем в духовці ПП рецепти з кабачків