Картопляну запіканку дуже смачно готувати з фаршем і сметанною заправкою. Так вона виходить особливо ситної і ніжною. М’який ніжний смак і аромат надають їй особливу апетитність! Пальчики оближеш!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сир – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за бажанням
  • Майонез – 4 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування запіканки з картопляного пюре, фаршу і сметани? Картоплю очищаємо і ріжемо на кілька шматочків, щоб швидше його відварити. Кип’ятимо воду і варимо картоплю 40-50 хв. у підсоленій воді.

Цибулю чистимо і ріжемо невеликими шматочками.

порізану цибулю Обсмажуємо на рослинному маслі 20-13 хв., періодично помішуючи.

Тепер розминаємо картоплю на пюре, додаємо вершкове масло і сіль. Ретельно все перемішуємо.

Форму для запікання змащуємо рослинним маслом. Викладаємо шар пюре (приблизно половину всієї маси), на нього кладемо фарш. Знову робимо шар пюре і верх промазуємо сметаною. Запікаємо 40 хв. при температурі 180 градусів.

Приємного апетиту!

Дитяча картопляна запіканка з фаршем в духовці Запіканка з кабачків і картоплі Запіканка з картопляного пюре в духовці Кабачки для схуднення Кабачки з фаршем в духовці Кабачки з фаршем та сиром Картопляна запіканка з фаршем в духовці ПП рецепти з кабачків