Ніжна запіканка з курячим м’ясом і грибами прикрасить ваш обідній стіл. До того ж, це саме звичне і смачне поєднання зі звичайних продуктів, особливо актуально це блюдо в осінньо-зимовий період.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Куряче філе – 600 гр.
- Картопля – 500 – 700 гр.
- Гриби – 250 – 300 гр.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Молоко коров’яче – 50 мл
- Масло оливкове – за смаком
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Сир Пармезан – 100 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати запіканку з картопляного пюре з куркою і грибами, куряче філе помийте, прокрутіть через м’ясорубку і обсмажте до готовності на оливковій олії.
Гриби помийте, наріжте шматочками і додайте на сковороду до фаршу, посоліть і продовжуйте смажити 10-15 хвилин.
Картопля зваріть до готовності, додайте молоко, вершкове масло, подрібнену зелень і товкачкою або блендера зробіть однорідне пюре.
Форму для запікання змастіть оливковою олією. Спочатку викладіть шар з фаршу і грибів, зверху розподіліть картопляне пюре.
Посипте заготівлю тертим сиром і поставте її в духовку, розігріту до 180 градусів. Час запікання 20-30 хвилин.
Запіканку з картопляного пюре, курки та грибів подавайте на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Запіканка з картопляного пюре з грибами в духовці Запіканка з картопляного пюре з сиром в духовці Картопляна запіканка з грибами в духовці Картопляна запіканка з куркою і грибами в духовці Картопляна запіканка з куркою, сиром і грибами в духовці Картопляна запіканка з курячим філе в духовці Картопляна запіканка з м'ясом і грибами в духовці