Цвітна капуста – один з низькокалорійних, дієтичних видів капусти, багатий корисними вітамінами для організму людини. З суцвіть цвітної капусти можна приготувати масу смачних страв. Я раджу приготувати ароматну запіканку з цвітної капусти і фаршу. Відмінний варіант для легкої вечері.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курячий фарш – 500 гр.
  • Капуста цвітна – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Готувати запіканку з цвітної капусти і фаршу просто! Підготуйте необхідні продукти для дієтичної запіканки.

В глибоку каструлю налийте холодної води, посоліть, поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння. Капусту розділите на середні за розміром суцвіття. Помістіть суцвіття цвітної капусти в киплячу воду. Відваріть протягом 5 хвилин. Остудіть і подрібніть ножем.

Цибулю почистіть і дрібно наріжте, додайте до відвареної цвітної капусти. Додайте курячий фарш і добре перемішайте.

Підготовлену форму для запікання змастіть невеликою кількістю масла. Перекладіть підготовлену масу, розрівняти по формі. Помідори добре помийте, наріжте невеликими за розміром шматочками і розкладіть поверх цвітної капусти.

Зверху змастіть невеликою кількістю майонезу, якщо хочете, щоб запіканка вийшла менш калорійною, використовуйте замість майонезу нежирну сметану або натуральний йогурт.

Сир натріть на крупній тертці. Щоб знизити калорійність страви, візьміть маложирний сир.

Форму поставте в добре розігріту духовку. Запікайте 25 хвилин при температурі 180 градусів.

Готову запіканку розріжте на порційні шматочки. За бажанням прикрасьте свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Запіканка з кольорової капусти Запіканка з кольорової капусти з сиром і яйцем