Коли на вечерю потрібно приготувати щось легке і поживне, при цьому не затратна за часом, згадуємо про запіканки. Варіант з кольоровою капустою і куркою відрізняється ніжним смаком і соковитістю і, що важливо, швидкістю приготування.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Капуста цвітна – 500 гр.
- Куряча грудка – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Яйце – 2 шт.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Базилік сушений – за смаком
- Масло рослинне (для смаження і змащування форми) – 4 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування запіканки з цвітної капусти з куркою. У киплячій підсоленій воді необхідно відварити суцвіття замороженої цвітної капусти. Для цього знадобиться приблизно сім хвилин.
Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо маленькими кубиками. Курячу грудку ріжемо на невеликі шматочки. У сковорідці розігріваємо рослинне масло і кладемо курячі шматочки і цибулю, злегка обсмажуємо на середній температурі протягом трьох-чотирьох хвилин. Під час обсмажування потрібно додати базилік, а також посолити і поперчити інгредієнти.
В окремий посуд виливаємо яйця і молоко. Міксером або заглибним блендером збиваємо до однорідності.
Форму, в якій будемо готувати запіканку, добре змащуємо маслом і викладаємо в неї обсмажені курячі шматочки з цибулею. Відварену цвітну капусту потрібно розібрати на невеликі суцвіття і викласти їх зверху рівномірно по всьому периметру форми.
Заливаємо зібрану запіканку з молоком яйцями.
На крупній тертці натираємо сир і посипаємо їм зверху запіканку. Ставимо форму в духовку, яку попередньо нагріваємо до 200 градусів. Готуємо протягом 25 хвилин.
Готову запіканку дістаємо з духовки, ділимо на порції прямо у формі і подаємо до столу в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Запіканка з кольорової капусти Запіканка з кольорової капусти з сиром і яйцем