Ситний і смачний обід, який здивує домочадців – це запіканка з кольорової капусти з яйцем. Особливо якщо використовувати секретний інгредієнт – цвітну капусту. Така запіканка виходить ніжною, низькокалорійної, а, головне, що на її приготування не витрачається багато часу і зусиль.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Капуста кольорова – 150 гр.
- Яйце – 50 гр.
- Печериці свіжі – 150 гр.
- Молоко коров’яче – 150 мл
- Сир – 15 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування запіканки з цвітної капусти з яйцем? Підготуємо необхідні інгредієнти.
Розбиваємо в глибоку миску яйце, вливаємо туди ж молоко.
Збиваємо яйця з молоком.
Додаємо до суміші сіль і перець, перемішуємо.
Печериці нарізаємо невеликими шматочками.
Цибулю нарізаємо напівкружечками.
Розігріваємо сковороду, обсмажуємо на ній цибулю і печериці близько 5 хвилин.
Форму для запікання рясно змащуємо рослинним маслом.
Попередньо відварену цвітну капусту перекладаємо у форму.
Далі у форму відправляємо смажену цибулю з грибами.
За смаком ще раз досолює і доперчиваем страву.
Запіканку заливаємо молочно-яєчною сумішшю.
Сир натираємо на крупній тертці. Зверху посипаємо наше блюдо сиром.
Готуємо запіканку з цвітної капусти з яйцем 20 хвилин при температурі 160 градусів.
Готову запіканку, за бажанням, прикрашаємо й подаємо до столу. Сім’я точно оцінить таке смачне і незвичайне блюдо!
Запіканка з кольорової капусти Запіканка з кольорової капусти з сиром і яйцем