Ситний і смачний обід, який здивує домочадців – це запіканка з кольорової капусти з яйцем. Особливо якщо використовувати секретний інгредієнт – цвітну капусту. Така запіканка виходить ніжною, низькокалорійної, а, головне, що на її приготування не витрачається багато часу і зусиль.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Капуста кольорова – 150 гр.
  • Яйце – 50 гр.
  • Печериці свіжі – 150 гр.
  • Молоко коров’яче – 150 мл
  • Сир – 15 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування запіканки з цвітної капусти з яйцем? Підготуємо необхідні інгредієнти.

Розбиваємо в глибоку миску яйце, вливаємо туди ж молоко.

Збиваємо яйця з молоком.

Додаємо до суміші сіль і перець, перемішуємо.

Печериці нарізаємо невеликими шматочками.

Цибулю нарізаємо напівкружечками.

Розігріваємо сковороду, обсмажуємо на ній цибулю і печериці близько 5 хвилин.

Форму для запікання рясно змащуємо рослинним маслом.

Попередньо відварену цвітну капусту перекладаємо у форму.

Далі у форму відправляємо смажену цибулю з грибами.

За смаком ще раз досолює і доперчиваем страву.

Запіканку заливаємо молочно-яєчною сумішшю.

Сир натираємо на крупній тертці. Зверху посипаємо наше блюдо сиром.

Готуємо запіканку з цвітної капусти з яйцем 20 хвилин при температурі 160 градусів.

Готову запіканку, за бажанням, прикрашаємо й подаємо до столу. Сім’я точно оцінить таке смачне і незвичайне блюдо!

Запіканка з кольорової капусти Запіканка з кольорової капусти з сиром і яйцем