Запіканки можуть бути дуже різноманітними: сирними, м’ясними, овочевими і навіть на основі макаронів. Запіканка з макаронів чимось нагадує італійську лазанью, тільки випікати її набагато швидше. А якщо додати сосиски і пряні спеції, то вийде ще і дуже ситно. Таке блюдо урізноманітнює домашнє меню і стане прекрасним вечерею. Здивуйте своїх рідних незвичайним блюдом!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Макарони – 250 гр.
  • Сосиски – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сметана – 2 склянки
  • Яйце – 3 шт.
  • Орегано – 1 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Перець чилі – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – 2 склянки
  • Сир – 150 гр.

Процес приготування:

Готувати запіканку з макаронів з сосисками легко! Для початку відварюємо макарони, воду не забудьте посолити. Різні сорти варяться різний час, тому зверніть увагу на рецепт на упаковці. Лук очищаємо і дрібно нарізаємо квадратиками.

Тепер сосиски нарізаємо не дуже товстими кружальцями.

З готових макаронів зливаємо воду.

В глибокій ємності змішуємо яйця і сметану. Додаємо до них орегано і злегка солимо суміш.

Розмішуєм отриману масу віночком.

Тепер беремо ще одну тарілку, на неї викладаємо макарони, цибулю і сосиски.

Заправляємо макаронну масу заливкою з яєць і сметани. За смаком додаємо перець чилі і паприку. Розмішуємо.

Перекладаємо тісто для запіканки у форму для випічки. Форму перед готуванням промазуємо рослинним маслом.
Тепер натираємо сир на крупній тертці.

Посипаємо запіканку сирну крихтою.

Духову піч нагріваємо при температурі 200 гр. і ставимо запіканку. Випікаємо до готовності, приблизно 15-20 хв

Приємного апетиту!

Запіканка з макаронів без фаршу Запіканка з макаронів з сиром Запіканка з макаронів з сиром і яйцями Запіканка з макаронів як в дитячому саду